25квітня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА Новини Впровадження соціального замовлення і соціального підприємництва: можливості для Кіровоградщини

Новини

Впровадження соціального замовлення і соціального підприємництва: можливості для Кіровоградщини

344962329 3060483667428573 6923083152100198627 n

Які можливості може отримати Кіровоградщина від запровадження практики створення соціальних підприємства та організації конкурсів соціального замовлення у громадах?

Як співпраця органів місцевого самоврядування та громадських організацій у цих напрямках можуть підсилити економіку регіону та розвиток громадського сектору?

Ці питання стануть ключовими для обговорення та планування нової соціальної політики на Кіровоградщині під час круглого столу “Впровадження соціального замовлення і соціального підприємництва: можливості для Кіровоградщини”.

Зустріч проходитиме у середу, 10 травня, з 11.00 до 13.00 у Громадському офісі (приміщення Кіровоградської обласної військової адміністрації, вул. Театральна 32/29, 4-й поверх, оф. 408).

Для кого цей захід? Для представників органів місцевого самоврядування, депутатів місцевих рад, громадських та волонтерських організацій, ініціативних груп без юридичного статусу, бізнесу та громадян, які прагнуть розвивати громадську активність та покращувати соціальні послуги в регіоні.

Під час заходу відбудеться обговорення актуального стану розвитку інститутів громадянського суспільства Кіровоградської області у сфері надання соціальних послуг і розвитку соціального підприємництва. Окрім того буде визначено напрямки співпраці органів виконавчої влади та громадських організацій щодо надання соціальних послуг жителям області через інструмент «соціальне замовлення», а також щодо впровадження практики підтримки соціальних підприємств на базі інститутів громадянського суспільства.

Що стане результатом заходу? Під час круглого столу буде напрацьовано принципи та умови співпраці влади і інститутів громадянського суспільства у вказаних напрямках. Також буде сформовано робочу групу, в задачі якої входитиме написання положень щодо впровадження у регіоні інструментів «соціальне замовлення» і «соціальне підприємництво», заснованих на принципах прозорості, конкурентності і доброчесності.

З питаннями щодо заходу можна звернутися до Алла Волошина, моб. тел. +380 67 611 23 00.