20квітня2024

ГОЛОВНА АНОНСИ Просили мати, просили батько: у Кропивницькому пройде виставка весільних фото

АНОНСИ

Просили мати, просили батько: у Кропивницькому пройде виставка весільних фото

116262983 340699157324163 7188612452642601843 o

У четвер, 30 липня, о 10.00 у виставковій залі Кіровоградського обласного Центру народної творчості – відкриття виставки весільних фото з колекції  «Просили мати, просили батько…».

В експозиції Володимира Нагорного – 80 світлин весіль, які відбувалися у період з 1910 року по 70-ті роки минулого сторіччя у м. Єлисаветграді, Олександрівському, Знам’янському, Світловодському, Новоархангельському районах Кіровоградщини та у Черкаській області. Переважно це групові фото та фото молодят.

Особливої емоціональності додають світлини сільських гулянь (ряджені, пригощання тощо). Також зацікавлять відвідувачів зображення різноманітного вбрання, головних уборів, весільних аксесуарів та атрибутів.

Цікаво представлені самі фото: вони розміщені у рамках – оригінал та відновлена збільшена копія, яка відображає кольори, відповідні минулому часу.

Допоміг це зробити син Володимира Нагорного Ростислав.

На виставці можна побачити предмети побуту українців початку ХХ сторіччя, а також весільні рушники 1905-го та 1913-го років.

Для того, щоб гості змогли краще поринути у святкову атмосферу, їх запросять на обряд весілля, який відтворить народний аматорський обрядово-фольклорний колектив «Калина» КЗ «Культурно-дозвіллєвий центр Долинської районної ради» під керівництвом Володимира Яремчука.

Відвідування виставки стане гарною нагодою ознайомитися зі справжніми родинними реліквіями, поринути у світ минулого, насолодитися прекрасними миттєвостями українського весілля.
Виставка триватиме до 13 серпня 2020 року.

Довідково: Володимир Нагорний – відомий кропивницький колекціонер, краєзнавець, реставратор. У його колекції – старовинні ікони, гончарні вироби, рушники, сорочки, біля тисячі фотографій періоду від початку до 70-х років минулого сторіччя.