20квітня2024

ГОЛОВНА ЕКОНОМІКА Служба автодоріг Кіровоградщини розшукує викрадачів ліхтаря з сонячною панеллю та акумулятором

ЕКОНОМІКА

Служба автодоріг Кіровоградщини розшукує викрадачів ліхтаря з сонячною панеллю та акумулятором

3

Нещодавно на замовлення Служби автомобільних доріг у Кіровоградській області встановили системи зовнішнього освітлення.

1 62

Лампи облаштували на майданчиках для зважування транспорту, аби забезпечити можливість цілодобової роботи пересувного габаритно-вагового комплексу: по п’ять на дорозі Н-14 Олександрівка-Кропивницький-Миколаїв біля села Степове, на М-04 Знам’янка-Луганськ-Ізварине біля села Пантаївка та в Олександрівському районі на кордоні з Черкащиною на дорозі Н-01. Крім того, освітлення встановили їх і на всіх пішохідних зонах по дорозі М-04. Витрати на зовнішнє освітлення цього року склали 1,5 мільйони гривень, інформує пресслужба САД.

Однак учора, 24 жовтня, невідомі один такий ліхтар разом з сонячною панеллю та акумулятором викрали, а два пошкодили. Сума збитків, які понесе САД – 67 650 гривень. Подія сталася на дорозі Знам’янка-Луганськ-Ізварине біля села Щасливе Олександрійського району.

Представники служби автомобільних доріг звернулися з заявою до поліції, тож розшукувати зловмисників будуть правоохоронці.

Якщо комусь відома інформація про тих, хто скоїв даний злочин, може повідомити до поліції.

4 92

Довідково: ліхтарі зовнішнього автономного освітлення встановлені з метою підвищення рівня безпеки на дорогах області.

Вмикається та вимикається світло автоматично, залежно від часу настання сутінок. Сам же ліхтар складається зі світлодіодної лампи, акумулятора та панелі, що накопичує сонячну енергію. Всі комплектуючі виготовлені в Україні і підтвердженні вітчизняним сертифікатом якості.

Це вже не перший досвід встановлення автономного освітлення на дорогах загального користування в області. У 2017 році такі ліхтарі були встановлені на відремонтованому шляхопроводі в Олександрії та на кількох пішохідних переходах.