20квітня2024

ГОЛОВНА ЕКОНОМІКА Кіровоградщина: понад три мільйони гривень надходитиме до сільрад завдяки торгам, проведеним у грудні

ЕКОНОМІКА

Кіровоградщина: понад три мільйони гривень надходитиме до сільрад завдяки торгам, проведеним у грудні

Упродовж грудня 2019 року аграрії Кіровоградщини придбали права оренди на 22 земельні ділянки сільськогосподарського призначення державної власності. Загальна площа – 494 га.

Ділянки розташовані на територіях Благовіщенського, Вільшанського, Голованівського, Знам’янського, Гайворонського, Устинівського районів, що використовуватиметься для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, повідомили в пресслужбі ГУ Держгеокадастру у Кіровоградській області.

Найдорожче під час торгів продано права оренди на земельну ділянку в адміністративних межах Казовчинської сільської ради Гайворонського району площею 8,62 га пасовищ, де стартова ціна піднялася до 65% від нормативної грошової оцінки та становить 50,578 тисячі гривень.

Завдяки земельним торгам, проведеним у грудні 2019 року, до бюджетів місцевих громад щорічно надходитиме 3,371 млн гривень. Дані кошти громади зуміють використовувати на розвиток власних територій.

Довідково: Земельні торги проводяться відповідно до глави 21 Земельного кодексу України «Продаж земельних ділянок або прав на них на конкурентних засадах». Інформація про лоти із зазначенням місця розташування земельних ділянок, їх площ та кадастрових номерів, а також стартового розміру річної орендної плати розміщена на сайті Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру у розділі «Земельні аукціони».