25квітня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА ЕКОНОМІКА Видобуту на Кіровоградщині титанову руду вартістю 100 мільйонів доларів відвантажать до США

ЕКОНОМІКА

Видобуту на Кіровоградщині титанову руду вартістю 100 мільйонів доларів відвантажать до США

ТОВ ВКФ «Велта» підписала п’ятирічний контракт на поставку ільменіту вартістю 100 мільйонів доларів  для потреб північноамериканського ринку з Traxys Group. Це глобальна група, яка здійснює операції на світових товарно-сировинних ринках.

20 01 65

Про це інформують на офіційному сайті компанії.

«Велта» працює на американському ринку 7 років. З огляду на те, що Північна Америка є одним із найбільш сталих та швидкозростаючих ринків, ми прийняли рішення про перехід до довгострокового контракту, який додасть стабільності у роботі компанії», – прокоментував генеральний директор компанії «Велта» Андрій Бродський.

Довідка. ТОВ ВКФ «Велта» з 2012 року веде видобуток та переробку титанової сировини у Кіровоградській області на Бирзулівському родовищі. Також, компанія володіє ліцензією на промислову розробку Лікарівського родовища-аналога. З 2012 по 2019 рік «Велта» видобула 1 000 000 тонн ільменіту. Загальна кількість створених робочих місць – понад 500. «Велта» є засновником дослідницького центру Velta RD Titan, де науковці працюють над створенням нових методів переробки титанової сировини.