19квітня2024

ГОЛОВНА ЕКОНОМІКА Хто може привласнити золоті запаси Кіровоградщини?

ЕКОНОМІКА

Хто може привласнити золоті запаси Кіровоградщини?

Фірми, пов’язані з оточенням міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, отримали право видобувати тантал та золото в Кіровоградській області з порушенням процедури подачі документів на отримання спецдозволів.

17 10

Про це йдеться у розслідуванні «Золото для «аваківських»?» із циклу «Схеми в регіонах» – спільного проєкту програми Радіо Свобода і телеканалу «UA:Перший» «Схеми: корупція в деталях» та Інституту розвитку регіональної преси.

Клинцівське родовище. Кіровоградська область, 18 кілометрів до обласного центру – Кропивницького. Саме тут, на території між селами Губівка і Калинівка знайшли запаси золота. І сталося це ще в радянські часи.

Нині шахти Клинцівського родовища законсервовані і занедбані. Однак дуже скоро роботи тут можуть відновитися. Адже восени минулого року приватна компанія отримала спецдозвіл на видобуток.

І, як встановили журналісти, відбулося це з порушенням порядку подання документів для його отримання – а низка антикорупційних видань пов’язує власників цієї компанії-переможця із самим міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим.

Детальніше – за посиланням.