24квітня2024

ГОЛОВНА ЕКОНОМІКА У якій послідовності здійснюють перерахунок коштів «Ощадбанком» субсідіантам Кіровоградщини

ЕКОНОМІКА

У якій послідовності здійснюють перерахунок коштів «Ощадбанком» субсідіантам Кіровоградщини

Із 1 січня 2019 року запроваджений механізм виплати житлової субсидії у грошовій безготівковій формі.

29 16

Нараховані суми за спожиті послуги за попередній місяць АТ «Ощадбанк» до 18 числа перераховує надавачам послуг та інформує SMS-повідомленням кожного отримувача субсидії (номер мобільного зв'язку, який зазначений у заяві щодо призначення житлової субсидії) про те, яким чином відбулися взаєморозрахунки між банком і постачальниками послуг та скільки необхідно заплатити за спожиті послуги.

Перерахування коштів за послуги (витрати) здійснюється у такій послідовності: постачання теплової енергії, постачання та розподіл природного газу або постачання та розподіл електричної енергії за наявності відповідного виду індивідуального опалення, постачання гарячої води, централізоване водопостачання, централізоване водовідведення, постачання та розподіл електричної енергії, постачання та розподіл природного газу, поводження з побутовими відходами, послуги з управління багатоквартирним будинком, внески за встановлення, обслуговування та заміну вузлів комерційного обліку, за абонентське обслуговування для споживачів комунальних послуг, що надаються у багатоквартирних будинках за індивідуальними договорами.

Після закінчення опалювального сезону – всю суму невикористаних коштів субсидії в зв’язку з економним споживанням послуг буде перераховувано на поточні рахунки одержувачів житлової субсидії в АТ «Ощадбанк» (рахунок банк відкриє автоматично). Ці кошти отримувачі субсидії зможуть використати на власний розсуд.

Приклад № 1:
Житлову субсидію призначено у розмірі 1500,00 грн.
Фактичне споживання на послуги складають:
постачання природного газу на індивідуальне опалення — 1000,00 грн.;
водопостачання та водовідведення — 300,00 грн.;
постачання електричної енергії — 100,00 грн.
Сума коштів в розмірі 1400,00 грн. перераховуються АТ “Ощадбанк” на всі організації надавачів комунальних послуг, а саме:
газопостачальній організації — 1000,00 грн.;
водопостачальній організації — 300,00 грн.;
електропростачальній організації — 100,00 грн.
Решта коштів у розмірі 100,00 грн. залишається на обліковому записі одержувача житлової субсидії в АТ “Ощадбанк”, яка враховується в наступному періоді.

Детальніше за посиланням.