23квітня2024

ГОЛОВНА ЕКОНОМІКА У Кропивницькому – проти безглуздого тарифу на транспортування газу

ЕКОНОМІКА

У Кропивницькому – проти безглуздого тарифу на транспортування газу

84982644 200083528049032 9197736094324490240 n

З 1 січня нинішнього року українці почали отримувати дві платіжки за газ.

Відтепер за його доставку треба сплачувати окремо. Із соцмереж видно, що додаткові платіжки за транспортування газу викликали шок у споживачів. Цю тему на своїй сторінці у фейсбуці підняв і секретар міської ради Кропивницького Андрій Табалов.

"Думаю, у кожного з нас виникло резонне питання: якщо транспортування – це не частина цієї послуги, то яким чином газ повинен потрапляти до кінцевого споживача? Через повітря? І чому ті, хто взагалі не користується газом, мають платити за його транспортування?

Минулого тижня вся Україна обговорювала пенсіонерку з Кіровоградщини, Любов Павлівну, якій один із народних депутатів порадив «продати собаку і сплатити за газ». Потім ще кілька днів українці постили фото собак у соцмережах. Водночас, на мою думку, головне питання у цій історії – як літнім людям платити за газ з таким тарифом та низьким рівнем пенсії – так і залишилось без відповіді", – йдеться в повідомленні .

Тож, очільник депукорпусу найближчим часом вважає доречним ініціювати звернення до уряду з вимогою скасувати безглуздий тариф на транспортування.

Андрій Табалов переконаний, що більшість депутатського корпусу міської ради підтримає таку ініціативу. Він вважає, що українці повинні платити винятково за комунальні послуги, які споживають.