20квітня2024

ГОЛОВНА ЕКОНОМІКА У Кропивницькому від газового монополіста вимагатимуть плату за оренду землі

ЕКОНОМІКА

У Кропивницькому від газового монополіста вимагатимуть плату за оренду землі

Сьогодні, 6 лютого, у приміщенні міської ради Кропивницького пройшло засідання Громадської ради при виконавчому комітеті.

06 10

Головним питанням порядку денного стало невдоволення та нерозуміння громадою рішення уряду щодо введення абонплати за транспортування газу.

Депутат міської ради від партії «Наш край» Олег Краснокутський поінформував присутніх, що його колеги разом із секретарем міської ради Андрієм Табаловим підписали та зареєстрували депутатський запит щодо звернення до уряду стосовно скасування постанови НКРЕКП про встановлення тарифів на послуги з розподілу природного газу.

«Я нещодавно був в Аджамці, де стався усім відомий інцидент, та розмовляв із тамтешніми представниками влади та місцевими жителями. Вони не розуміють, чому мають платити за газопровід, який будували за власний кошт. Це означає, що ця проблема стосується не лише одного регіону. Ми маємо відмінити наказ газового монополіста. Це наша точку зору і ми це маємо і будемо робити, аби захистити громаду», – зазначив Олег Краснокутський.

Члени громадської ради підтримали місцевого обранця та прийняли проєкт звернення до Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука та міського голови Кропивницького Андрія Райковича про те, що абонплата за газ є грабіжницькою і здирницькою. А також, у випадку ігнорування керівництвом країни думки народу, вимагати від кропивницької влади встановлення плати за землю, по якій проходять труби газового монополіста. Отримані кошти накопичувати на бюджетному рахунку та за них покривати витрати громадян.