20квітня2024

ГОЛОВНА ЕКОНОМІКА У Кропивницькому заборговану зарплату працівникам КП «Теплоенергетик» може виплатити тільки виконавча служба

ЕКОНОМІКА

У Кропивницькому заборговану зарплату працівникам КП «Теплоенергетик» може виплатити тільки виконавча служба

Майже шістнадцять мільйонів гривень зарплатні за частину грудня 2019 року, січень і лютий 2020 заборгували восьмистам працівникам підприємства «Теплоенергетик» у Кропивницькому. Розрахуватися із працівниками не можуть через арештовані рахунки. 

Вчора, 27 лютого, у Кропивницькому пройшло І засідання Ради Федерації профспілок Кіровоградської області, під час якого голова первинної профспілкової організації КП «Теплоенергетик» Ольга Синицька розповіла про причини, через які у підприємства виникли сотні мільйонів гривень боргів. А також про те, чи зможуть працівники КП «Теплоенергетик» у найближчий час отримати свої зарплати.

 20 02 202

«У травні минулого року рішенням виконкому ДП "Кіровоградтепло" ТОВ "ЦНТІ УНГА" було повернуто до комунальної власності та взято на баланс КП "Теплоенергетик". Зрозуміло, що у міста не було іншого виходу. У підприємства були великі борги за газ і частина обласного центру була під загрозую залишитися без тепла. Разом з об’єднанням, у підприємств збільшилися і борги за газ – сумарна заборгованість наразі становить приблизно 600 мільйонів гривень», – констатувала Ольга Синицька.

За її словами, фінансовий стан КП «Теплоенергетик» продовжує погіршуватися.

«Уже в другій половині минулого року була невелика заборгованість по зарплатні. Завдяки тому, що міська влада надала частину грошей, на початок опалювального сезону вийшли без заборгованості по зарплаті. Та у січні цього року виконавча служба арештувала рахунки підприємства за позовом НАК «Нафтогаз України». Вони мають стягнути  40 мільйонів гривень. КП «Теплоенергетик» не може виплатити зарплату та закупити необхідні матеріали для ремонту та ліквідації аварій. Колектив дуже негативно налаштований.  Зрозуміло, що підприємство самостійно з такими боргами не розрахується ніколи», – зауважила голова первинної профспілкової організації КП «Теплоенергетик».

Та незважаючи на ситуацію, що склалася, тепловики все ж сподіваються якнайшвидше розрахуватися з працівниками.

«Зараз у нас працює комісія по трудових спорах аби робітники могли отримати заробітну плату через виконавчу службу. Тому що тільки так можна отримати гроші з арештованих рахунків.  Міська влада, у свою чергу, запевнила співробітників, що вони роблять певні кроки з вирішення питання про подальшу долю підприємства. Сподіваємося, що оскільки в Кропивницькому альтернативи нашому підприємству з теплозабезпечення немає, то ми, напевно, ще будемо існувати та за підтримки влади міста справи КП «Теплоенергетика» покращаться», – підсумувала Ольга Синицька.

Читайте також: Кропивницький: через арешт рахунків «Теплоенергетика» вісімсот працівників підприємства майже три місяці без зарплатні