24квітня2024

ГОЛОВНА ЕКОНОМІКА Громада на Кіровоградщині придбала новий пасажирський автобус

ЕКОНОМІКА

Громада на Кіровоградщині придбала новий пасажирський автобус

Новопразька селищна рада придбала новий пасажирський автобус. Цей транспортний засіб марки та моделі БАЗ А079 ЕТАЛОН АВТОБУС-D має невеликі розміри та важить усього близько 5 тонн без навантаження.

20 04 100 

Про це інформують на сайті Новопразької ОТГ.

На нове придбання Новопразька селищна рада витратила з місцевого бюджету 199 тисяч гривень.

Автобус зручний у використанні та вміщує достатню кількість пасажирів для потреб громади: має троє дверей, 21 сидяче та 20 стоячих місць.

Використовуватимуть пасажирський автобус для перевезення людей зі старостинських округів Новопразької об’єднаної громади до центральної садиби.

«Власний автобус – це нагальна потреба для жителів Новопразької ОТГ. Цим автобусом люди, які живуть у віддалених селах та селищах громади, зможуть дістатися до Нової Праги у зручний час і тут отримати необхідні їм адміністративні послуги, відвідати поштове відділення чи аптеку.  Ми розробимо графік руху автобусу так, щоб люди могли дістатися до центральної садиби, владнати свої справи,  а потім цим же автобусом повернутися додому», – розповів про нове придбання селищний голова Новопразької об’єднаної громади Богдан Куруп.

Схему та маршрут руху пасажирського автобуса наразі розробляють спеціалісти Новопразької селищної ради. Курсувати автобус розпочне після завершення карантину, пов’язаного з епідемією COVID-19, та відновлення транспортного сполучення.

20 04 101