19квітня2024

ГОЛОВНА ЕКОНОМІКА Коли з Кропивницького можна буде виїхати до іншого міста громадським транспортом

ЕКОНОМІКА

Коли з Кропивницького можна буде виїхати до іншого міста громадським транспортом

14 05 2020

Сьогодні, 14 травня, міністр інфраструктури Владислав Криклій презентував три етапи запуску громадського транспорту, але дати ще мають узгодити з Міністерством охорони здоров’я.

"Транспорт виходитиме з карантину поетапно. До кінця тижня маємо узгодити з МОЗ дати етапів, щоб люди могли дістатись до роботи, але були максимально захищені від поширення коронавірусу", – написав очільник міністерства у Telegram-каналі. Про це повідомляє "Українська правда".

На першому етапі планують запуск міського транспорту (крім маршрутних таксі) та приміського (в межах одного району), а також запуск внутрішніх авіаперельотів і частковий запуск роботи залізниць: курсування до 50% електричок в години пік, запуск 42 пар поїздів дальнього сполучення категорії "Інтерсіті" та "Нічний експрес".

На другому – дозволити міжобласні та міжнародні автоперевезення, запустити всі приміські поїзди, які курсуватимуть в світлий час доби, і всі пасажирські поїзди, крім сезонних.

На третьому пропонують відкрити міжнародне авіа- і залізничне сполучення і сезонні поїзди.

У відомстві працюють з авіаперевізниками та МЗС, щоб визначати країни, з яких почнеться відновлення міжнародного авіасполучення. Авіакомпанії пропонують відновлювати внутрішні перельоти одночасно з міжнародними.

Пасажири і персонал транспорту зобов'язані будуть використовувати засоби індивідуального захисту, буде проводитися температурний скринінг і дезінфекція транспортних приміщень (аеропорти, вокзали).

Кількість пасажирів обмежать: для автотранспорту – в межах місць для сидіння.