02травня2024

ГОЛОВНА ЕКОНОМІКА Аудитори Кіровоградщини забезпечили відшкодування втрат на 11,5 мільйона гривень

ЕКОНОМІКА

Аудитори Кіровоградщини забезпечили відшкодування втрат на 11,5 мільйона гривень

0b87460573e7b2f2274832b9220c3d30 preview w440 h290

За результатами проведених фахівцями управління Східного офісу Держаудитслужби в Кіровоградській області ревізій впродовж січня – травня 2020 року виявлено втрат матеріальних і фінансових ресурсів на майже 12 млн грн.

Завдяки проведеній роботі аудиторів забезпечено відшкодування фінансових порушень, що призвели до втрат, на майже 11,5 млн грн, повідомили в пресслужбі управління.

Окрім того, за результатами проведених державних фінансових аудитів надано 60 пропозицій щодо підвищення ефективності використання фінансових ресурсів та майна. Об’єкти контролю впровадили 22 пропозиції, за результатами яких досягнуто додаткового результату та відшкодовано втрат на 5,3 млн грн.

За вчинені фінансові порушення 43 посадові особи притягнуто до адміністративної відповідальності, 18 – до матеріальної, 11 – до дисциплінарної.

До установ, у яких виявлено порушення, застосовано 4 заходи впливу: у 2 випадках зупинено операції з бюджетними коштами, зменшено бюджетні асигнування, прийнято вимогу про повернення наданих одержувачам бюджетних коштів, використаних не за цільовим призначенням, а також у 2 випадках попереджено про неналежне виконання бюджетного законодавства з вимогою щодо усунення порушення на понад 1 млн грн.

Керівники місцевих органів влади і місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій за результатами проведених ревізій прийняли 20 управлінських рішень.

На розгляд правоохоронним органам передано 8 матеріалів заходів державного фінансового контролю, за результатами розгляду яких розпочато 3 досудові розслідування.