19квітня2024

ГОЛОВНА ЕКОНОМІКА Як одне з кропивницьких підприємств вигідно скористалося карантином (ФОТО)

ЕКОНОМІКА

Як одне з кропивницьких підприємств вигідно скористалося карантином (ФОТО)

IMG 8145

Кропивницьке підприємство «Агрофільтр» відтепер розташовується на вулиці Олександрійській, 81.

IMG 8129

Його продукція – фільтри до автомобілів, тракторів, комбайнів та спецтехніки – відома споживачам в Україні та близькому зарубіжжі. Попит на неї є завжди, але для нарощування виробництва бракувало місця.

«Нове приміщення підшукали швидко й почали підготовку до переїзду. Весь процес – демонтажу й наладки на новому місці – зайняв трохи більше двох місяців», – сказала директорка ПП «Агрофільтр» Валентина Краснокутська.

IMG 8120

За словами керівниці, спонукав колектив до переїзду й карантин.

«Через обмеження, викликані поширенням епідемії коронавірусу, деякі споживачі зменшили закупівлю нашої продукції, і ми вирішили, що це найкращий час для кардинальних змін», – пояснила Валентина Краснокутська.

Дуже потрібною виявилася й державна підтримка бізнесу в період вимушеного зменшення обсягів виробництва. 

«Ми скористалися цією програмою одними з перших у місті заради збереження робочих місць. Люди працювали щодня лише  дві години, але заробітну плату отримували в повному обсязі, оскільки решту її компенсувала держава», – додала директорка.

IMG 8123

Ще один здобуток  колективу під час карантину – налагодження випуску фільтрів високого тиску, а також  фільтрів для фарбувальних камер лабіринтного типу. До речі, останні виробляє в Україні тільки «Агрофільтр».

«Ми мріяли про такий магазин, адже зможемо продавати свою продукцію споживачам без посередників», – додала керівниця на закінчення.

На новому майданчику є можливість відкрити фірмовий магазин підприємства.

IMG 8137

Володимир Чорнобривченко,

фото автора