20квітня2024

ГОЛОВНА ЕКОНОМІКА Тепло до осель жителів Кропивницького подадуть вчасно

ЕКОНОМІКА

Тепло до осель жителів Кропивницького подадуть вчасно

27983 368x264 2

Учора, 11 серпня, у Кропивницькому провели нараду, присвяченій стану готовності підприємств комунальної теплоенергетики області до почату опалювального сезону 2020-2021 років.

У її роботі взяли участь міський голова Кропивницького Андрій Райкович, його заступник Олександр Мосін, в.о.начальника ГУ ЖКГ Тетяна Савченко та директор КП “Теплоенергетик” Олександр Чельник.

Під час спілкування з головою правління ВАТ “Кіровоградгаз” Сергієм Осінським керівники місцевого самоврядування обговорили наявність актів технічного обслуговування газових мереж та актів готовності газового обладнання до пуску газу та стан розрахунків теплових підприємств за послуги з розподілу природного газу.

Андрій Райкович відзначив під час зустрічі, що ситуація, яка склалася у Кропивницькому, як і по всій Україні, достатньо складна і вимагає активного пошуку шляхів ефективної підготовки до прийдешнього осінньо — зимового періоду. Ключовим у цьогорічному процесі забезпечення готовності теплогенеруючих підприємств, на думку очільника міста, є припинення дії норм законодавства щодо реструктуризації боргів минулих років тепловиків перед НАК «Нафтогаз України». Без пролонгації дії відомого закону № 1730, переконаний Андрій Райкович, сфера теплопостачання в обласному центрі виявиться у скрутній ситуації, адже всю заборгованість, накопичену за багато років як комунальним підприємством, так і повернутим у власність міста ДП «Кіровоградтепло» за розподіл та транспортування блакитного палива, треба буде “погасити” у поточному році до початку нової подачі газу. Тож цілком імовірно, що місту доведеться використати кредитні ресурси, аби розрахуватися з боргами і штатно вступити в новий опалювальний сезон.

"Необхідно зазначити, що у нашому місті підвищився стан розрахунків за тепло від споживачів.  Нині він становить 87 %. Це дає підстави оптимістично розраховувати на отримання необхідних лімітів газу і вчасний початок опалювального сезону у Кропивницькому. Разом з тим проблема з накопиченими тепловим підприємством боргами не знімається з порядку денного. Ми наполегливо працюємо для її вирішення у всіх напрямках: звертаємося до Кабінету Міністрів щодо відновлення дії норми реструктуризації боргів за минулі періоди і ведемо пошук фінансових ресурсів", – повідомив Андрій Райкович.

Переконання у вчасній подачі тепла до помешкань кропивничан та об’єктів  соціальної інфраструктури обласного центру висловив і голова правління ВАТ “Кіровоградгаз” Сергій Осінський.

"Діалог з Андрієм Райковичем у нас завжди відбувається конструктивно", – наголосив Сергій Осінський.

Тож, він переконаний, що всі питання будуть вчасно вирішені і не буде підстав затримувати початок опалювального сезону в обласному центрі.

Читайте також: