18вересня2020

ГОЛОВНА ЕКОНОМІКА Чому продовольчій безпеці Кіровоградщини попри зниження врожаїв нічого не загрожує

ЕКОНОМІКА

Чому продовольчій безпеці Кіровоградщини попри зниження врожаїв нічого не загрожує

20 09 48 

Незважаючи на несприятливі погодно-кліматичні умови та зниження врожаїв, продовольча безпека області не знаходиться під загрозою.

Про це повідомила директорка департаменту агропромислового розвитку ОДА Марія Чорна, інформують на сайті ОДА.

У середньому лише 20% зернових і зернобобових Кіровоградщина використовує на власні потреби. Усе решта спрямовується на продаж і експорт.

Марія Чорна додала, що найбільшу частину посівних площ аграрії Кіровоградщини засіяли соняшником (35%), кукурудзою (23%) і пшеницею (18%). Усі інші культури не займають вагомого значення в регіональному секторі рослинництва.

Очікується, що урожай зернових і зернобобових культур складе цьогоріч понад 2,7 млн тонн. Серед них більше 1,1 млн тонн кукурудзи, 1,1 млн тонн пшениці, а також 946 тис. тонн соняшнику.

Читайте також:

На Кіровоградщині стартує пілотний проєкт зі створення Державного аграрного реєстру

«AgroExpo-2020»: Кіровоградщина вкотре готується до проведення Міжнародної агропромислової виставки