20квітня2024

ГОЛОВНА ЕКОНОМІКА Технопарк, готельний бізнес-центр, міжнародний аеропорт і не тільки: які проєкти пропонує інвесторам Кіровоградщина

ЕКОНОМІКА

Технопарк, готельний бізнес-центр, міжнародний аеропорт і не тільки: які проєкти пропонує інвесторам Кіровоградщина

20 10 06

Офіс із залучення та підтримки інвестицій UkraineInvest дав старт активній кампанії, яка передбачає вихід на міжнародний рівень. Відтак державна установа посилила співпрацю з регіонами задля координації зусиль. Кіровоградщина подала п’ять великих проєктів до UkraineInvest для пошуку інвесторів задля їхньої реалізації.

Про це під час апаратної наради повідомила начальниця інвестиційної діяльності та туризму ОДА Наталія Лісняк.

Це створення міжнародного аеропорту «Кропивницький». Проєкт сприятиме впровадженню інноваційних технологій. Метою є розбудова інноваційної інфраструктури ЛА НАУ та набуття аеропорту статусу міжнародного. Позитивним аспектом є вирішення проблем із авіасполученням, а також створення нових та збереження існуючих робочих місць висококваліфікованих спеціалістів.

Створення готельного бізнес-центру на базі колишнього готелю «Київ» в Кропивницькому (шляхом реконструкції та оснащення). Комплекс буде орієнтований на бізнес-гостей та об'єднуватиме різні види послуг у єдиний комплекс: послуги проживання; послуги громадського харчування; спортивні та розважальні послуги; послуги з надання в оренду офісних приміщень, сучасних конференц-залів різної місткості для проведення переговорів, конференцій, засідань тощо.

Технопарк «Flightcity 4.0». Запропонована модель науково-технологічного парку «FlightCity 4.0» дозволить реалізувати ідею створення провідної індустрії безпілотних літальних апаратів в Україні. Організації інноваційного містечка стане простором для створення стартапів, виробництва, дослідження та випробування безпілотних літальних апаратів корейського виробництва, а також розробки, дослідження, випробування та виробництва вітчизняних безпілотних літальних апаратів, орієнтованих на український ринок.

«Технопарк має довгостроковий соціально-економічний ефект. Він має стати місцем, наповненим життям, креативністю, високим ритмом, що створить нові сервіси та нові робочі місця. Це нові можливості для інноваційного бізнесу, що надасть доступ бізнесу до найсучасніших розробок у галузі безпілотної авіації та стане майданчиком для консолідації наукового потенціалу області», – зазначила Наталія Лісняк.

Індустріальний парк «Олександрія». Наявність в області потужного аграрного комплексу і машинобудування є важливим аргументом для розвитку індустріальних парків. Метою створення є формування єдиної території з облаштованою інфраструктурою для розміщення нових об’єктів промисловості, інноваційної сфери, логістики і надання супутніх послуг, підвищення конкурентоспроможності регіону.

Впровадження в його межах діяльності, пов’язаної з виробництвом автозапчастин та комплектуючих виробів для сільськогосподарської техніки, виробництво електричного устаткування, виробництво меблів та харчових продуктів (переробка та зберігання овочів та фруктів). Відповідно до очікуваних результатів функціонування індустріального парку, передбачається створення близько 1330 нових робочих місць.

А також проєкт створення в області сучасного багатопрофільного лікувально-діагностичного, навчально-наукового та реабілітаційного комплексу.

Посадовиця додала, що UkraineInvest презентував перший інвестиційний гайд для іноземних інвесторів, який буде основним офіційним джерелом інформації про можливості в Україні.

Додамо, у липні Верховна Рада прийняла за основу проект закону про державну підтримку інвестиційних проектів зі значними інвестиціями.

Законопроектом передбачається державна підтримка стратегічних інвесторів, сума інвестицій яких перевищує 30 мільйонів євро і які створюють понад 150 робочих місць із середньою зарплатою на 15% більшою, ніж у регіоні. Ці інвестори отримують прямий договір із Урядом і пакет стимулів.

http://www.kr-admin.gov.ua/start.php?q=News1/Ua/2020/06102003.html

Читайте також:

Керівництво області розглядає ймовірність відновлення авіасполучення у Кропивницькому

Масштаби виставки АGROEXPO свідчать, що машинобудівний сектор стрімко розвивається, – міністр Ігор Петрашко (ФОТО)

Антикризовий план: Кіровоградщина зустрічає іноземних інвесторів