25квітня2024

ГОЛОВНА ЕКОНОМІКА Ревізія в ТГ Кіровоградщини установила значні порушення, за що склали чотири адмінпротоколи

ЕКОНОМІКА

Ревізія в ТГ Кіровоградщини установила значні порушення, за що склали чотири адмінпротоколи

0b87460573e7b2f2274832b9220c3d30 preview w440 h290

Фахівці управління Східного офісу Держаудитслужби в Кіровоградській області завершили ревізію бюджету Первозванівської сільської територіальної громади та фінансово-господарської діяльності Первозванівської сільської ради.

Перевірка охопила період з 1.10.2017 по 30.06.2020. Установили низку порушень, що призвели до втрати майже 1,2 млн грн, поінформували в пресслужбі управління.

Зокрема, ревізією встановлено, що за серпень 2017 року – травень 2020 року до актів виконаних робіт із благоустрою, прибирання приміщень та територій, вивезення сміття, ліквідації карантинних рослин та сміттєзвалищ, було включено матеріали та витрати на роботу орендованої і власної техніки, які не підтверджені первинними документами бухгалтерського обліку КП «Добробут», що призвело до завищення вартості виконаних робіт та наданих послуг на понад 280 тис. грн.

Аудитори виявили нецільове використання 134 тис. грн із місцевого бюджету всупереч завданням, визначеними місцевою програмою «Ветеран». Програмою визначено, що бюджетні кошти повинні спрямовуватись на проведення урочистих заходів із нагоди Дня пам’яті та примирення 8 травня, людей похилого віку, придбання подарунків для вшанування і відзначення ветеранів війни та праці з нагоди ювілеїв та пам’ятних дат тощо. Проте кошти були використані на виплату заробітної плати голові ради ветеранів.

Під час ревізії встановили низку інших порушень, що призвели до втрати на майже 678 тис. грн, в т. ч. порушення з оплати праці, недоотримання доходів від оренди майна, недостача товарно-матеріальних цінностей тощо.

За допущені порушення фінансової дисципліни складено чотири протоколи про адміністративне правопорушення за статтею 164-2 КУпАП. Про результати ревізії поінформовано правоохоронні органи.

Читайте також: Аудитори Кіровоградщини забезпечили відшкодування втрат на понад 28 мільйонів гривень 

Вартість робіт здорожчала у кілька разів: у Кропивницькому проведуть аудит реконструкції СДЮШОР-2 

Порушень на понад 23 мільйони гривень виявили аудитори Кропивницького