24квітня2024

ГОЛОВНА ЕКОНОМІКА Порушень на понад 23 мільйони гривень виявили аудитори Кропивницького

ЕКОНОМІКА

Порушень на понад 23 мільйони гривень виявили аудитори Кропивницького

audit h

Фахівці управління Східного офісу Держаудитслужби в області завершили ревізію фінансово-господарської діяльності Державного підприємства «Кіровоградський комбінат хлібопродуктів № 2» Державного агентства резерву України за період з 01.01.2017 по 31.12.2019.

Установили порушень та недоліків, що призвели до втрат, на понад 23,4 млн грн, повідомили в пресслужбі управління Східного офісу Держаудитслужби в області.

Зокрема, встановлено, що через несвоєчасне оновлення керівництвом Комбінату майна держрезерву, зіпсовано і втрачено 14,6 тис. тонн пшениці вартістю понад 22,3 млн грн. У 2017-2018 роках комбінат недоотримав майже 17,8 тис. грн прибутку через укладення договору про складське зберігання зерна за тарифами, нижчими від внутрішнього прейскуранту.

Аудиторами встановлено, що через внесення недостовірних даних до фінансової звітності протягом 2017-2018 років, Підприємство до державного бюджету не перерахувало частину чистого прибутку, яка становить майже 698,4 тис. грн.

Окрім того, підприємство порушило низку законів України під час відчуження та приватизації квартир житлового будинку Комбінату на користь інших фізичних осіб без наявності дозволів Державного агентства резерву України та фонду Державного майна України, через що також втрачено активів на 115,7 тис. грн.

Через завищення премій за результатами роботи 2016 року та І кварталу 2017 року, директору Комбінату зайво нараховано і виплачено квартальну і річну премії та перераховано єдиного соціального внеску на понад 207 тис. грн.

Крім того, протягом 2017-2019 років бухгалтерія Комбінату відносила компенсаційні виплати на проїзд працівників до фонду оплати праці, внаслідок чого завищено розмір фонду оплати праці працівників, що призвело до зайвої сплати майже 90,8 тис. грн єдиного соціального внеску.

Під час ревізії встановлено й низку інших порушень законодавства, що призвели до втрат, на понад 2 млн грн, зокрема: неприйняття керівником рішення щодо перерахунку тарифу із утримання житлового фонду та встановлення працівникам протягом червня-грудня 2017 року менших від мінімальної заробітної плати посадових окладів.

Матеріали ревізії направлено до управління стратегічних розслідувань в Кіровоградській області.

Читайте також:  Аудитори Кропивницького під час ревізії у спортшколі виявили порушень на понад один мільйон гривень 

Аудитори Кіровоградщини забезпечили відшкодування втрат на 11,5 мільйона гривень

Кропивницький: аудитори довели неефективність виконання бюджетних програм одним із управлінь ОДА 

Аудитори Кіровоградщини забезпечили відшкодування втрат на понад два мільйони гривень

Кіровоградські аудитори протягом місяця попередили порушень у сфері закупівель майже на 42 мільйони гривень 

Аудитори Кропивницького провели державний фінансовий аудит бюджету Новомиргорода і знайшли значні порушення 

Аудитори Кіровоградщини протягом минулого року забезпечили відшкодування втрат на понад 28 мільйонів гривень ...