19квітня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА ЕКОНОМІКА Кіровоградщина: одна з громад отримала сертифікат на 50 тисяч доларів

ЕКОНОМІКА

Кіровоградщина: одна з громад отримала сертифікат на 50 тисяч доларів

Помічнянська міська територіальна громада досягла найвищих досягнень у розвитку спроможності серед 25 громад, які почали співпрацювати з Програмою DOBRE у 2018 році. 

 20 12 59

За це громада отримала сертифікат на додаткове фінансування проєкту від програми в розмірі 50 тисяч доларів, у фейсбуці на сторінці Помічнянської міської ради написав міський голова Микола Антошик.

Посилення спроможності місцевого самоврядування є одним із найважливіших завдань в умовах децентралізації. Програма DOBRE вимірює її за допомогою Індексу спроможності місцевого самоврядування, що використовується організацією Глобал Ком’юнітіз у різних країнах та адаптований під українське законодавство.

«У процесі ми розробляли, впроваджували та удосконалювали програми, положення, плани, статути та інші документи і механізми за всіма категоріями, формували дорожню карту, яка слугувала покроковим путівником у процесі реалізації задуманих планів та завдань. Ми щиро вдячні усім причетним до цього процесу! Безумовно, безмежно вдячні Олені Радул, нашому безцінному координатору, за підтримку, допомогу, досвід та проведену роботу. Наш «локомотив», який веде нашу громаду вперед, ми полагодили, переглянули його роботу, і прагнемо, щоб він працював ще потужніше. Нагороду я сприймаю як подяку і заохочення. Пишаюся, що наша громада змогла так організувати роботу, щоб стати переможцями. Раді, що ще один проект буде впроваджено з програмою ДОБРЕ на благо нашої громади! Ми – кращі із кращих! Пишаємось!», – наголосив Микола Антошик.

Матриця оцінювання громади за показниками індексу спроможності місцевого самоврядування:

https://drive.google.com/.../1y7mrFgNOLN47xmZcv49.../view...

Результати PMCI 2020 та Розробка дорожньої карти в Помічнянській ОТГ:

https://drive.google.com/.../1kNbMXlMufrdT2tGK9dr.../view.

Читайте також:  Помічнянська громада робить маленькі кроки задля втілення великої ідеї

Кіровоградщина: як проходив помічнянський онлайнфестиваль “Культурна громада”