27квітня2024

ГОЛОВНА ЕКОНОМІКА Кіровоградщина: котельне та водопровідне господарства працюють у штатному режимі

ЕКОНОМІКА

Кіровоградщина: котельне та водопровідне господарства працюють у штатному режимі

330994356 1158890444818441 966020730107894286 n

На Кіровоградщині всі котельні, у тому числі й найбільших теплопостачальних підприємств області, що забезпечують теплом житловий фонд та соціальну сферу, працюють.

Працюють також всі підприємства водопровідно-каналізаційного господарства. Про це повідомила директорка департаменту ЖКГ та ПЕК ОДА Ольга Довжук.

"На даний час КП "Теплоенергетик" узгоджено дії з диспетчерською службою Кіровоградобленерго щодо дій для забезпечення переведення роботи ТЕЦ в автономний режим у разі повного відключення енергопостачання. З оператором системи розподілу опрацьовують питання щодо підключення електроенергії від 2–х фідерів на котельні, які відключаються від енергопостачання при застосуванні графіків погодинних відключень, що дасть можливість їх стабільної роботи. З ОКВП Дніпро-Кіровоград узгоджено дії щодо підживлення південно-західної котельні у разі відсутності централізованого водопостачання від насосної станції Зона 2-А", – зауважила пані Довжук.

Вона додала, що на КП "Теплокомуненерго" у м.Олександрія всі котельні мають 2 вводи, крім того, наявні 10 одиниць резервного обладнання.

Для КП "Долинський міськкомунгосп" за кошти місцевого бюджету придбали дизель-генератори. За сприяння обласної військової адміністрації вирішено питання з АТ "Полтаваобленерго" щодо забезпечення стабільним електропостачанням котельні КП "Власівські мережі" в смт Власівка, а ТОВ Світловодськпобут має когенераційні установки для виробництва електроенергії, а для підживлення берегових насосів від власної когенерації до них прокладено електромережу.