23квітня2024

ГОЛОВНА ЕКОНОМІКА На Кіровоградщині втрачено гуманітарної допомоги на 1,3 мільйона гривень

ЕКОНОМІКА

На Кіровоградщині втрачено гуманітарної допомоги на 1,3 мільйона гривень

52130428

Фахівці управління Східного офісу Держаудитслужби в Кіровоградській області провели ревізію діяльності комунального некомерційного підприємства «Регіональний центр громадського здоров’я Кіровоградської обласної ради», якою встановлено низку фінансових порушень на майже 6,2 мільйона гривень.

Сума порушень за період з 01.01.2021 по 30.09.2022, що призвели до втрат фінансових ресурсів, становить 1,3 мільйона гривень, повідомили у відомчій пресслужбі.

КНП «Регіональний центр громадського здоров’я Кіровоградської обласної ради» отримував та розподіляв між закладами охорони здоров’я області гуманітарну та благодійну допомогу медичного призначення. Зокрема, гуманітарну та благодійну допомогу за всесвітньою продовольчою програмою ООН в Україні від державної установи «Центр громадського здоров’я МОЗ України», від Всесвітньої організації охорони, від дитячого фонду ООН ЮНІСЕФТ та від благодійного фонду «КРИЛА НАДІЇ».

Проте Центром за період з 30.05.2022 по 30.09.2022 не проведено першочергового розподілу отриманих лікарських засобів та засобів медичного призначення між підприємствами охорони здоров’я області. За цей період термін придатності частини медикаментів сплив, що призвело до неможливості подальшого їх використання. Отже, було втрачено гуманітарної та благодійної допомоги медичного призначення на майже 1,3 млн грн.

Крім цього, Центр за кошти субвенції придбав 140 кисневих концентраторів на майже 5,2 млн грн та 308 портативних кисневих концентраторів на майже 11,4 млн грн (вартість кожної одиниці – 36,9 тис. грн). При цьому згідно з висновком експерта Кропивницького відділення Київського науково-дослідного інституту судових експертиз ринкова вартість 1-го кисневого концентратора такої ж моделі становить 26,8 тис. грн. Вказане може свідчити про прийняття КНП «Регіональний ЦНЗ КОР» при проведенні закупівель неефективних управлінських рішень щодо придбання кисневих концентраторів за завищеною вартістю на майже 4,6 млн грн.

Матеріали ревізії передано для розгляду до Кропивницького районного управління поліції головного управління Національної поліції України в Кіровоградській області.