20квітня2024

ГОЛОВНА ЕКОНОМІКА На 20 мільйонів гривень нелегальних горілчаних виробів вилучили у Кіровоградській області (ФОТО)

ЕКОНОМІКА

На 20 мільйонів гривень нелегальних горілчаних виробів вилучили у Кіровоградській області (ФОТО)

95

Детективи БЕБ викрили масштабне незаконне виробництво горілчаних виробів у Кіровоградській області.

Про це повідомляє пресслужба БЕБ.

Орієнтовна вартість вилученої продукції з нелегального виробництва становить близько 20 мільйонів гривень.

За результатами обшуків нежитлових приміщень у Кіровоградській області, детективи вилучили понад сто тисяч пляшок лікеро-горілчаних виробів різних торговельних марок, понад 25 000 літрів рідини з характерним запахом спирту, 17 механічних пристроїв для закорковування пляшок, 126 000 марок акцизного податку з ознаками підробки, документацію з податкового посту та товарно-транспортні накладні.

Продукція була виявлена на одному із заводів, який виробляв лікеро-горілчані вироби з неврахованого спирту.

«Документально завод не працював, а фактично там було організоване незаконне масштабне виробництво підакцизної продукції. Надалі алкогольні вироби, ймовірно за готівку, постачалися кінцевому споживачу з підробленими марками акцизного податку та без них», – йдеться в повідомленні.

Окрім того, на податковому посту працівник податкової служби у Кіровоградській області був відсутній, що, як зазначають у БЕБ, може свідчити про ймовірне прикриття незаконних дій зі сторони ДПС.

Нині здійснюють оцінку завданих державному бюджету збитків. Проводять відповідні експертизи, встановлюють усі обставини злочину та повне коло причетних осіб до незаконної діяльності.