20квітня2024

ГОЛОВНА ЕКОНОМІКА Кропивницький: у КП "Благоустрій" виявили порушень і недоліків майже на 54 мільйони гривень

ЕКОНОМІКА

Кропивницький: у КП "Благоустрій" виявили порушень і недоліків майже на 54 мільйони гривень

215025 1 2

Фахівці управління Східного офісу Держаудитслужби в Кіровоградській області провели ревізію окремих питань фінансово-господарської діяльності комунального підприємства «Благоустрій» Кропивницької міської ради».

Моніторили роботу за період з 01.01.2020 по 31.10.2022, повідомили в пресслужбі управління. Встановили порушень і недоліків на 53,7 мільйона гривень, зокрема таких, що призвели до втрат, на 4,8 мільйона гривень.

"Утримання об’єктів благоустрою міста Кропивницький є одним із видів діяльності КП «Благоустрій». Проте протягом 2020–2022 років підприємство не виконувало роботи з утримання природно-заповідного об’єкта, який обліковується на балансі підприємства – парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення «Перемоги». Так сталося через прийняття Кропивницькою міською радою рішення щодо передачі повноважень із утримання зелених насаджень парку «Перемоги» приватній особі. Отже, КП «Благоустрій» втрачено можливість отримати 8,9 мільйона гривень додаткових надходжень", – зазначили аудитори.

Водночас підприємство виконувало роботи з благоустрою на об’єктах, які не обліковуються на його балансі. Через брак контролю з боку Головного управління ЖКГ за формуванням переліку об’єктів благоустрою, утримання яких здійснюється коштом місцевого бюджету, та прийняття керівниками КП «Благоустрій» неефективних рішень у 2020–2022 роках комунальним підприємством «Благоустрій» витрачено 967,9 тисячі гривень на утримання зелених насаджень на об’єктах, які не обліковуються на балансі підприємства.

"Перевіркою також виявлено факти невідповідності кількості відпрацьованих людиногодин у табелях робочого часу порівняно з кількістю людино-годин, включених до актів виконаних робіт з утримання об’єктів благоустрою. Зазначене призвело до завищення вартості виконаних послуг з утримання зелених насаджень, парків та скверів за 2020–2021 роки та 10 місяців 2022 року на 4,8 мільйона гривень.

Крім того, установлено, що Кропивницькою міською радою несвоєчасно передано витрати на капітальний ремонт скверу ім. Шевченка та реконструкції парку «Перемоги», які обліковуються на балансі КП «Благоустрій», що призвело до заниження вартості основних засобів в обліку підприємства на 39,9 мільйона гривень", – зауважили в Держаудитслужбі.

Матеріали ревізії передано до правоохоронних органів.

Довідково: в управлінні функціонує телефонна «гаряча лінія», куди можна повідомити про недотримання законодавства при проведенні державних закупівель, неефективне використання коштів державного та місцевих бюджетів, неправильне ведення бухгалтерського обліку та складання фінансової звітності на підприємствах, установах, організаціях, котрі отримують кошти з бюджетів усіх рівнів та державних фондів або використовують державне чи комунальне майно тощо.

Телефонуйте за номером: (0522) 24 44 96.

Графік роботи управління: щодня з 8 до 17 години, у п’ятницю до 15.45. Субота та неділя – вихідні.