19квітня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА ЕКОНОМІКА Чи не призведе конфлікт між ТОВ «Імперія-Агро» і «ТАСкомбанком» до зриву посівної

ЕКОНОМІКА

Чи не призведе конфлікт між ТОВ «Імперія-Агро» і «ТАСкомбанком» до зриву посівної

634830 3425

Близько трьох тисяч фермерських господарств по всій Україні стали заручниками фінансового конфлікту між ТОВ «Імперія-Агро» та «ТАСкомбанком». 

Приводом для суперечки між компаніями стали 300 млн. грн., заставою по яких опинились товарні запаси «Імперії-Агро» (ЗЗР, добрива, насіння), гроші за які повністю або частково вже були сплачені фермерами, інформує прес-служба Громадської спілки АСКР. 

Серед таких фермерських господарств опинились і члени «Аграрної Самооборони» Кіровоградського району, які безуспішно намагались забрати своє майно, що перебуває на відповідальному зберіганні на складах «Імперії-Агро». 

«Ми звернулися до обох сторін конфлікту з проханням віддати членам нашої спілки придбаний товар або повернути гроші, щоб мати можливість купити добрива і ЗЗР у інших постачальників на ринку. Ми провели важкі переговори біля складів «Імперії-Агро» в Кропивницькому, щоб забрати свій товар. Однак ніяких дій не відбулося. Йдемо до голови ОДА, до правоохоронців, до депутатів, щоб вони втрутились і допомогли вирішити конфлікт, адже під ударом опинилась посівна!», – пояснив свою позицію директор ТОВ АПК «Моя родина», голова «Аграрної Самооборони» Кіровоградського району Віталій Береговий. 

Протягом чотирьох днів склади та територія підприємства «Імперія-Агро» заблоковані невідомими людьми, разом з ними постійно перебувають представники юридичної фірми, що представляє інтереси «ТАСкомбанку».  

За інформацією представників «ТАСкомбанку», у «Імперії-Агро» заборгували їм за різними даними від 160 до 220 мільйонів, на самому підприємстві майна та продукції орієнтовно на 350 тисяч гривень. Юристи, які представляють банк, наголошують, що мають першочергове право на вилучення заставного майна, всю решту можуть забирати власники продукції, що зберігається на складах підприємства. Фермери переконують, що в такому разі банк поверне позичені кошти, а вони залишаться ні з чим, за їх словами, тільки сільгосппідприємствам Кіровоградщини «Імперія-Агро» має відвантажити продукції на 70 мільйонів гривень, загалом же по Україні ця сума сягає близько 300 мільйонів. 

«Влада не виявляє особливого бажання допомогти вирішити конфліктну ситуацію, проте ми спробуємо їх переконати це зробити. Тільки якщо ми будемо діяти спільно, ми зможемо відстояти свої інтереси і продовжити свою підприємницьку діяльність. Власне, саме для того ми і об’єднались у єдину організацію. Сподіваюсь, незабаром ми зможемо вирішити цю проблему», – наголосив Віталій Береговий.