27квітня2024

ГОЛОВНА КРИМІНАЛ Кіровоградщина: за смертельний наїзд на школярку водія засудили до восьми років позбавлення волі

КРИМІНАЛ

Кіровоградщина: за смертельний наїзд на школярку водія засудили до восьми років позбавлення волі

28 7

Суд визнав винним у ДТП, що сталася в Бережинці, 44-річного водія , який смертельно травмував 11-річну школярку та зник з місця події.

Як повідомляли раніше, трагічна подія  сталася 9 листопада 2020 року, близько 16.20 год., у с. Бережинка Кропивницького району.

Керуючи автомобілем марки ЗАЗ у стані сильного алкогольного сп’яніння, навпроти будинку по вул.Центральній, водій допустив наїзд на пішохода – малолітню дівчину 2009 р.н., яка рухалась по правій обочині біля проїзної частини дороги по ходу руху транспортного засобу.

За словами  прокурора у кримінальному провадженні Остапа Кравчука  після наїзду водій жодних заходів для надання допомоги дитині не вжив, і після скоєння  аварії зник з місця пригоди.  Внаслідок наїзду дитина отримала  тяжкі тілесні ушкодження, які виявилися несумісними з життям і загинула на місці події.

44-річного керманича засудили за  двома статтями  Кримінального кодексу України – ч.2 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило смерть потерпілого) та ч.1 ст. 135 КК України (залишення в небезпеці). Обвинуваченому призначено покарання у вигляді 8 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на три роки.

Вирок суду не набрав законної сили, триває час на апеляційне оскарження.

Читайте також:  Смертельна ДТП на Кіровоградщині: водій-втікач постане перед судом 

Без права внесення застави: прокуратура Кіровоградщини наполягатиме на триманні під вартою того, хто спричинив смертельну ДТП