20квітня2024

ГОЛОВНА КУЛЬТУРА У Кропивницькому презентували нове видання відомого письменника Кіровоградщини

КУЛЬТУРА

У Кропивницькому презентували нове видання відомого письменника Кіровоградщини

В обласній універсальній науковій бібліотеці імені Д. І. Чижевського пройшла презентація книги «Малюнки з минулого» найвідомішого письменника Кіровоградщини Олександра Жовни, яка нещодавно побачила світ у видавництві «Імекс-ЛТД».

15 8

Автор видання ознайомив читачів з передісторією написання твору, відповів на запитання шанувальників його творчості та провів автограф-сесію.

У свою чергу, письменника з виходом чергової роботи привітав перший заступник голови Кіровоградської  облдержадміністрації Сергій Коваленко, який повідомив, що частину тиражу нового видання буде викуплено за кошти обласної програми книговидання та книгорозповсюдження задля поповнення бібліотечних фондів. 

Посадовець побажав автору успіхів і висловив сподівання, що наш земляк продовжить традицію екранізацій своїх творів і невдовзі глядачі зможуть побачити фільм за мотивами «Малюнків з минулого», адже сценарій з однойменною назвою вже на розгляді Держкіно України.

Нагадаємо, що у 2014 році в рамках обласної програми була видана тисячним тиражем книга Олександра Жовни «Історія Лізи» – твір про особливих «сонячних» людей, за мотивами якої нещодавно відзнято фільм, прем’єра котрого пройде незабаром. Автор книги є сценаристом і режисером фільму.

http://www.kr-admin.gov.ua