02травня2024

ГОЛОВНА КУЛЬТУРА У Кропивницькому розбиралися, у чому сила дівчат (ФОТО)

КУЛЬТУРА

У Кропивницькому розбиралися, у чому сила дівчат (ФОТО)

2019 10 16 22 47 13 454

У середу, 16 жовтня, в книгарні «Є», що в Кропивницькому, відбулася зустріч з учителькою Ганною Дудіч – однією з уславлених героїнь книги «Сила дівчат. Маленькі історії великих вчинків».

2019 10 16 22 46 17 114

Модераторка зустрічі – поетеса й телеведуча – Олена Горобець познайомила присутніх із нашою землячкою пані Ганною Дудіч, котра «увійшла до списку п’ятидесяти найвідоміших учителів світу». Пояснила, що книжка «Сила дівчат…», однією з героїнь якої вона стала, не простий собі збірничок, а містить п’ятдесят оповідей про видатних українок різних епох, зокрема, Катерину Білокур, Лесю Українку, Ліну Костенко, Ольгу Харлан, Анну Ярославну та інших. Автори Катерина Бабкіна та Марк Лівін, писали книгу для юних читачів, «щоби захоплюватися не завжди простими життями та не завжди справедливо оціненими досягненнями українських жінок та дівчат усіх часів, їхнім професіоналізмом, вірністю своєму покликанню, їхньою працею на користь усього людства».

2019 10 16 22 46 48 770Ганна Дудіч розповіла про те, яким чином особисто досягла успіхів у житті та праці, зокрема, про постійну підтримку родини та позитивні приклади відомих і менш знаних людей.

У заході взяла участь ще одна кропивничанка Оксана Білоброва – членкиня української делегації представниць правоохоронних органів на цьогорічній Міжнародній конференції жінок-поліцейських у місті Калгарі, Канада. Вона говорила про жіноче лідерство та активну позицію жінки в поліції.

До речі, книжка «Сила дівчат…», що з’явилася у видавництві «Vivat», завдяки ілюстраціям Анни Сарвіри та Юлія Тверітіна, минулого року увійшла до короткого списку конкурсу «Найкращий книжковий дизайн».

Принагідно додамо, що нова кропивницька книгарня «Є» наочно показує себе не тільки, як суто торгівельний центр, але й культурний осередок, куди тягнуться читачі для невимушеної розмови з цікавими людьми, котрі самі пишуть і про яких пишуть книги.

2019 10 16 22 50 02 755

          Федір Шепель,

фото автора