25квітня2024

ГОЛОВНА КУЛЬТУРА Тетяна Волинець: Об’єднавшись, ми можемо створити з Кіровоградщини драйвове місце

КУЛЬТУРА

Тетяна Волинець: Об’єднавшись, ми можемо створити з Кіровоградщини драйвове місце

Заступник голови облдержадміністрації Тетяна Волинець провела зустріч з лідерами громадської думки щодо перспектив розвитку туристичної та культурної галузей області. Про це інформують на сайті ОДА.

20 02 81 

«Наш регіон має багату культурну спадщину, чудові атракції, цікаві маршрути, доброзичливих та гостинних людей, які готові ділитись цим надбанням і цікавинками рідного краю», – підкреслила посадовець.

Вона повідомила, що вперше в історії Кіровоградщини ініційовано створення Програми туристичної діяльності регіону. Паралельно розпочато роботу над формуванням Програми освітньо-культурного розвитку області.

20 02 80

«Чекаємо від вас яскравих, унікальних проєктів, притаманних для нашої області, що прославлятимуть Кіровоградщину на всеукраїнському та міжнародному рівнях», – зауважила Тетяна Волинець.

Під час зустрічі презентовано нові ініціативи та обговорено низку проєктів, що вже успішно реалізовуються в обласному центрі та в регіонах Кіровоградщини. Серед них: волонтерський проєкт «Баба Єлька», «Кропспадщина», «Весняний книговир», «Ярмарок крафтових виробів» (Приютівська ОТГ), Фестиваль «Степограй» (м. Світловодськ), «Чута-фест» та інші. Озвучено також чимало пропозицій та ідей щодо створення та започаткування мистецьких локацій, фестивалів, туристичних маршрутів, екскурсійних турів.

«Ми проаналізуємо кожен проєкт, аби вийти на якісний самоокупний продукт. Об’єднавшись, ми можемо створити з нашого регіону культурно-туристичну Мекку, те драйвове місце, куди всім захочеться приїхати», – зазначила заступник голови облдержадміністрації.