28березня2024

ГОЛОВНА КУЛЬТУРА Великдень у Кропивницькому пройде в умовах жорсткого карантину

КУЛЬТУРА

Великдень у Кропивницькому пройде в умовах жорсткого карантину

Великдень – найочікуваніше свято багатьох християн, яке символізує воскресіння з мертвих Ісуса Христа, котрий прийняв смерть за гріхи людей і спасіння людського роду від страшних бід.

06 9

Дата святкування Пасхи не є постійною й у 2020 році вона припадає на 19 квітня.

Традиційно в ніч перед світлим Воскресінням Христовим віряни йдуть до церкви на пасхальне Богослужіння. Проте цьогоріч через продовження карантину українцям доведеться утриматися від відвідування храмів.

«Шановні кропивничани! Наближаються великі релігійні свята. За традицією, у ці дні ми відвідуємо церковні служби, святимо паски, зустрічаємось з рідними. Проте сьогодні ми всі живемо в жорстких умовах карантину, під час якого заборонено проведення усіх масових заходів і релігійних також. Тому я звертаюся до священнослужителів усіх конфесій з проханням проводити богослужіння дистанційно та попросити своїх вірян залишатися у ці дні дома.
Шановні кропивничани, прошу вас не ризикувати своїм здоров’ям та здоров’ям своїх рідних. Залишайтесь вдома і дивіться богослужіння у прямому ефірі по телебаченню або в інтернеті.
Бережіть себе та своїх близьких! Божого нам всім благословіння!»,закликає секретар міської ради Кропивницького Андрій Табалов.

Читайте також:

Фото http://bug.org.ua