25квітня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА КУЛЬТУРА Некоректна поведінка перевізників Кропивницького порушує права захисників України

КУЛЬТУРА

Некоректна поведінка перевізників Кропивницького порушує права захисників України

Транспортні підприємства у Кропивницькому мають неухильно дотримуватися чинного законодавства України та взятих на себе зобов’язань щодо перевезень пільгових категорій громадян.

10 1

Про це інформує пресслужба міськради.

На цьому наголосив від імені ветеранів російсько-української війни представник ГО «Мобільна волонтерська група» Євген Драгомирецький під час засідання сесії міської ради та навів приклад неповаги приватних перевізників до військових.

«Водій маршрутки №5 відмовив у пільговому проїзді військовому медику, при чому в грубій формі. І якщо в комунальному транспорті КП “Електротранс” ми з такими проблемами не стикаємся, і дякуємо їм за бездоганну роботу, то такі ситуації в маршрутках не є новиною, а хамська поведінка стала іноді нормою для маршрутчиків. Ми просимо здійснити моніторинг по тим маршрутам, де виникають конфлікти, встановити відеореєстратори в усіх маршрутках і фіксувати можливі порушення в салоні транспортних засобів», – обурився волонтер.

Крім того, ветерани АТО вимагають: забезпечити належне виконання водіями маршруток правил перевезення згідно з чинним законодавством, сприяти розповсюдженню в салонах маршрутних таксі наліпок «Тут поважають захисників України», створити раду ветеранів при міськраді та залучити представника ветеранської спільноти до конкурсної комісії з визначення перевізників на території Кропивницького.

«Підвищити активність роз’яснювальної роботи з перевізниками, а у випадку виявлення порушень і хамства – вживати жорсткі заходи, а саме: від вимоги звільнення порушників до розривати договорів на право пасажирських перевезень», – відреагував на звернення міський голова Кропивницького Андрій Райкович та доручив фахівцям управління транспорту та зв’язку взяти питання під контроль.

Читайте також:  Міський голова Кропивницького віддав зарплату на благодійність

Як міський голова Кропивницького оцінив роботу керівників виконавчих органів 

Як кропивницький міський голова знаходить спільну мову з монополістами