23квітня2024

ГОЛОВНА КУЛЬТУРА У дендропарку на Кіровоградщині розквітли гібіскуси (ФОТО)

КУЛЬТУРА

У дендропарку на Кіровоградщині розквітли гібіскуси (ФОТО)

15047659 6879504376058395092 n

Серед таких рослин, що добре ростуть та квітують в нашому регіоні, є гібіскус сирійський.

Уже не один рік у розсаднику ДСДЛЦ «Веселі Боковеньки» вирощуютьсаджанці гібіскуса з різним забарвленням квітів, що тішать пишним цвітінням від середини літа до заморозків, інформує прессслужба дендропарку.

Відмінною особливістю гібіскуса є те, що тривалість життя його квіток дуже коротке, але не дивлячись на це, на місці попередньої швидко розкривається нова.

Головною умовою його висадки в ґрунт є хороше освітлення. Рослина не любить тінь, тільки при достатній кількості ультрафіолету кущ буде радувати пишним цвітінням.

Він росте невисоким, до 3 метрів у висоту і має досить компактну форму, а щоб домогтися довгого та рясного цвітіння, необхідно не тільки правильно посадити і підгодовувати рослину, але і щорічно проводити формуючу обрізку. Квіткові бруньки гібіскус формує на молодих пагонах, отже, чим їх більше, тим рясніше буде цвітіння. Для того, щоб рослина давала свіжі пагони її обрізають декілька разів на рік. Гібіскус добре переносить обрізку і позитивно на неї відкликається, тому що обрізається рослина не тільки з метою створення пишного цвітіння, але і для формування декоративної форми куща.

Гібіскус – рослина багаторічна і може обходитися без пересадки до 20 років.

Це ідеальна рослина для розарію, або альпінарію, добре виглядає як одиночна рослина при декоруванні ландшафту ділянки саду, парку, скверу чи вашого подвір’я.

"Пройде зовсім небагато часу, коли розпочнеться реалізація посадкового матеріалу з розсадника лісового центру і якщо вас зацікавив гібіскус, то ви можете придбати його у нас", – кажуть у дендропарку.