24квітня2024

ГОЛОВНА КУЛЬТУРА В Олександрії відкрили простір для навчання, відпочинку та роботи жінок (ФОТО)

КУЛЬТУРА

В Олександрії відкрили простір для навчання, відпочинку та роботи жінок (ФОТО)

IMG 7155

Днями в Олександрії відкрився простір для підтримки, навчання, відпочинку та роботи жінок "Важлива".

Це стало можливим, зазначили  в міській раді, у рамках реалізації проєкту «Жіноче лідерство: на шляху відновлення України», що втілюється ГО «Олександрійський гендерний інформаційний центр» за підтримки Олександрійської міської ради та фінансується урядом Великої Британії.

На урочисте відкриття простору завітала заступниця міського голови Ірина Чемерис, яка привітала керівницю проєкту Анну Орловську та активних жінок з цією важливою подією.

IMG 7153

«Приємно, що сьогодні ми маємо можливість відкривати в Олександрії різні простори. Це жіночий, молодіжний, волонтерський простори. Я впевнена, що ми на цьому не зупинимося, адже в нас є пропозиції й від інших громадських організацій, які працюють з міжнародними донорами та відкривають подібні зони для саморозвитку. Це говорить про те, що жінки матимуть можливість реалізувати себе в різних напрямках діяльності.  Вони зможуть знайти себе, знайти нових друзів, рішення своїх проблем та народжувати нові ідеї», – зазначила Ірина Чемерис.

Анна Орловська розповіла, що реалізація цього проєкту розпочалася ще з серпня 2022 року. За цей час учасниці провели понад 60 заходів для жінок: освітніх, комунікаційних, а також понад 200 психологічних і коучингових консультацій. Логічним завершенням цього проєкту стало відкриття простору, де активні жінки можуть втілювати в життя корисні ініціативи. Вона подякувала міській владі за сприяння у створенні жіночого простору.

IMG 7148

У відповідній кімнаті за кошти БО «Благодійний фонд «Центр допомоги Олександрія» виконано ремонтні роботи та оформлено інтер’єр, а за кошти ГО «Олександрійський гендерний інформаційний центр» придбано меблі, облаштовані робочі місця, проведено Інтернет. Там передбачена можливість працювати як у групах, так й індивідуально.

Відтепер жінки-координаторки мініпроєктів на волонтерських засадах будуть наповнювати простір різними формами роботи. Це проведення курсів, майстеркласів, тренінгів, зустрічей з психологами, коучами тощо. Жінки-переселенки та жительки громад зможуть працювати, навчатися, отримати психологічну підтримку та генерувати нові ідеї.

Подібні жіночі простори також відкриваються у Знам’янці, Кременчуці та Приютівці.

Простір для підтримки жінок «Важлива» працюватиме у приміщенні юнацької бібліотеки за адресою: проспект Соборний, 100.

За додатковою інформацією можна звертатися за тел. +380 (98) 959 73 20 – Яніна.