20квітня2024

ГОЛОВНА КУЛЬТУРА "Повістками" викликали кропивницьких жінок до бару, триває перевірка (ФОТО)

КУЛЬТУРА

"Повістками" викликали кропивницьких жінок до бару, триває перевірка (ФОТО)

127442 1

В одному з кропивницьких барів відвідувачів розважали російською піснею.

За цим фактом почали перевірку, повідомила речниця поліції області Віталіна Бевзенко Суспільному.

Діджей увімкнув пісню російською, під яку виступав танцівник, на вечірці з нагоди Міжнародного жіночого дня. Запрошення зробили у вигляді повісток, що сповіщали про "покарання у вигляді секретних і хтивих танців".

fbcf54c17b127442

Відео та фотографії святкування Міжнародного жіночого дня у кропивницькому барі з’явилось у соціальних мережах 9 березня. На кадрах видно виступи танцівника у формі поліцейського та моряка. На одному з відео чути пісню російською мовою.

Поліція за цим фактом розпочала перевірку.

"Вказана подія поліцією зареєстрована. Розпочали за вказаним фактом перевірку, за якою буде ухвалене процесуальне рішення", – зауважила речниця поліції.

Протягом 10 березня бар був зачиненим.

Кропивничанка Тетяна Сила з 2014 року допомагає військовим. Побачене на відео її обурило. Вважає, що такі розваги неможливі у воєнний час: "Жінки мужності, стійкості, це ж свято жінок начебто. І в такий день ці хлопці показують стриптиз. По-перше, вони одягають форму і хлопців наших (військових – ред.) ганьблять цим. Ще й ці повістки, на яких стоїть шампанське. Не нам, волонтерам, було прикро, а тим хлопцям, які на передовій. І це плювок всій Україні нашій: російські пісні, стриптиз. Огидно було дивитись".

Кропивничанка Яна Пшеніцина сказала, що заклади мають працювати, сплачувати податки, але не у такий спосіб: "Відео я побачила 9 березня. Від побаченого була в шоці, тому що я не вважаю прийнятним робити такі речі в такий час. Коли ми отримуємо звістки про розстріляного військовослужбовця за слова "Слава Україні", коли гине молодий комбат-Герой України. А у центрі України танцюють стриптиз під російську музику. Найбільше обурило, що над танцполом висів прапор України".

Яна вважає, що заклад має вибачитись перед військовими: "Правильно було б, на мою думку, якби вони зробили моральне відшкодуваня – перевели гроші на ЗСУ, бригаду, благодійний фонд чи громадську організацію, яка допомагає військовослужбовцям".

Деталі – у відео за посиланням: https://youtu.be/fyuyDXBDxvE.