29березня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА КУЛЬТУРА Автор "Рядків з передової" розповів читачам кропивницької книгозбірні про літературні вподобання спецпризначенців (ФОТО)

КУЛЬТУРА

Автор "Рядків з передової" розповів читачам кропивницької книгозбірні про літературні вподобання спецпризначенців (ФОТО)

94274 4066049128784

Письменник, перекладач, журналіст, а зараз військовослужбовець Сергій Пантюк розповів читачам обласної бібліотеки для юнацтва імені Маланюка про літературні вподобання захисників на передовій.

Про онлайнзустріч із членами літературного клубу «Ліра» при бібліотеці поінформувала директорка Лариса Савенко.

Сергій Пантюк розповів, що у бійців є чимала фронтова бібліотека.

«Читають захисники переважно класику. Роблять це між бойовими чергуваннями. Сам автор розповів, що читав переважно вночі - з ліхтариком на лобі. Крім того, Сергій Пантюк допомагає іншим авторам - бійцям Збройних Сил України - видавати свої книги», – зазначила Лариса Савенко.

Письменник служить у батальйоні спеціального призначення. Виконував завдання поблизу Бахмута та нині лікується в госпіталі через поранення.

«Сергій воює одразу на декількох фронтах: справжньому - на Бахмутському напрямку, та інформаційному. На зустрічі автор зачитав свій вірш на тему війни «Ще трохи і закінчиться гроза». Також письменник розповів про одного з найулюбленіших поетів – Тодося Осьмачку, який відверто висловлювався про радянську владу й вижив у ті часи лише тому, що прикинувся божевільним», – розповіла директорка бібліотеки.

Сергій Пантюк є автором вісімнадцяти поетичних і шести прозових книжок, деякі з яких є у фонді обласної бібліотеки для юнацтва імені Маланюка. Зокрема, збірка малої прози «Книжка в дорогу», збірки поезії «Соло для Дримби», «Війна і ми», «Рядки з передової», а також дитячі книги.

Читайте також: