27квітня2024

ГОЛОВНА КУЛЬТУРА Настінний розпис Тетяни Стороженко тепер і за межами Кропивницького

КУЛЬТУРА

Настінний розпис Тетяни Стороженко тепер і за межами Кропивницького

Тетяна Стороженко, художниця та засновник арт-студії «Совушка» у Кропивницькому, нині працює над новим оригінальним об’єктом – розписує стіну у школі села Новоєгорівка Новоукраїнського району. 

Поштовхом і першою спробою створення масштабних робіт стали чотириметрові Диво-писанки, розповіла Тетяна нашому сайту. Потім були розписи на стінах: спочатку художниця оздобила малюнками приміщення, де розміщена її арт-студія, та обласну дитячу лікарню. Нині працює над четвертою великою роботою:

– Розписую стіну в оновленому класі англійської мови в селі Новоєгорівка Новоукраїнського району, – ділиться Тетяна. – Проект дуже цікавий. Не дивлячись на те, що діти живуть у селі, у їхній школі дуже потужний центр англійської мови, "Євроклуб", якими керує неперевершений педагог Людмила Талашкевич. Вона має купу різних ідей і планів, що можна зробити для дітей сільської школи, аби стимулювати їх прагнення до вивчення іноземних мов.

Одним зі способів зацікавити школярів відтепер буде й особливий арт-об'єкт. 

Замовники знаходять художницю  переважно за рекомендаціями знайомих, а всі свої роботи Тетяна виcтавляє у мережах Facebook та Instagram.

 

Наталя Романюк

Фото з архіву Тетяни Стороженко