29березня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА КУЛЬТУРА У навчальному закладі Кіровоградщини з’явився казковий ліс Тетяни Стороженко

КУЛЬТУРА

У навчальному закладі Кіровоградщини з’явився казковий ліс Тетяни Стороженко

Відтепер Новоєгорівська школа – найкрутіша у районі. Саме таку оцінку дала своїй роботі художниця Тетяна Стороженко, демонструючи картини на стінах навчального закладу у Фейсбуці.

29 18

Майстриня вже неодноразово тішила своїх шанувальників чудовими роботами в різних закладах. Цього разу полотном творця стали стіни філії Комишуватської загальноосвітньої школи I-III ступенів «Новоєгорівська загальноосвітня школа».

29 17

Як саме з’явилася така ідея, Тетяна Стороженко розповіла ЗПУ та дала власну оцінку виконаній роботі.

– Минулого року я вже працювала в цій школі, де оформляла кабінет англійської мови. Цьогоріч до мене знову звернулися, адже за вимогами Нової української школи у закладі має бути відпочинкова зона для учнів.

– Чому саме такі зображення?

– Спочатку була ідея щодо написання героїв якихось сучасних мультфільмів. Але я подумала, що через кілька років, із сьогоднішніми темпами розвитку телебачення, діти вже не згадають, хто тут зображений. Тому з’явився ось такий ліс. За основу я взяла картини відомої художниці Марії Приймаченко. І в результат ми отримали казковий куточок із чарівними звірами. 

– А хтось із дітей вже бачив вашу роботу?

– Так, адже в школі вже йде підготовка до Першого вересня, тому кілька учнів уже заглянули в оновлену кімнату. Їхня реакція – широко відкриті очі здивування та захват.

29 19

– Тобто, дітям сподобалося?

– Так, сподобалося, але не лише їм. Мені, як автору, самій дуже сподобався результат. І я впевнена, що будь-яка дитина, заходячи до цієї кімнати, зможе добре перепочити та набратися позитивних емоцій.

– Чи є у вас вже нові пропозиції чи проекти, які ми побачимо найближчим часом?

– Так, є і зараз у вони у процесі обговорення. Адже наразі такий розпис в тренді. Якщо раніше від цього відійшли і всі намагалися завісити все шпалерами чи оракалом, то сьогодні – дуже цінується ручна робота. Замовляють логотипи, також просять створити корпоративний стиль. Але поки що це секрет.

– Із нетерпіння чекатимемо ваших нових робіт і бажаємо творчих ідей та можливостей до їхнього втілення.