25квітня2024

ГОЛОВНА ОСВІТА Кіровоградські аудитори у райвідділі освіти виявили порушень на мільйони гривень

ОСВІТА

Кіровоградські аудитори у райвідділі освіти виявили порушень на мільйони гривень

audit img 770x380

Фахівці управління Східного офісу Держаудитслужби в області під час ревізії фінансово-господарської діяльності відділу освіти Олександрівської районної державної адміністрації виявили порушення, що призвели до фінансових втрат на  2,3 млн грн.

Установлено, що відділ не повернув до бюджету 104,9 тис. грн, із них – 30,4 тис. грн, які надійшли як відшкодування фінансових порушень за попередні роки, та 74,5 тис. грн, утримані з окремих працівників через перерахунки заробітної плати.

Окрім того, аудитори виявили покриття за рахунок коштів загального фонду видатків, які мали б здійснюватися за рахунок спеціального. Зокрема, при розрахунку потреби в асигнуваннях на оплату праці педагогічних працівників завищено потребу в коштах освітньої субвенції на 713,6 тис. грн.

Зафіксували низку порушень із нарахування та виплати заробітної плати на понад 1 млн грн: завищення доплати до мінімальної заробітної плати та доплати за додаткові години роботи з учнями інклюзивних класів. До того ж, внаслідок порушень, допущених при атестації, педагогічним працівникам завищено посадові оклади і зайво виплатили 160,2 тис. грн. Через вказані порушення з оплати праці відділ переплатив 255,7 тис. грн єдиного соціального внеску.

Ревізією встановили й інші фінансові порушення, що призвели до втрат: оплату електроенергії за сторонніх осіб та нецільове використання коштів місцевого бюджету на 259,5 тис. грн.

За результатами ревізії до установи застосовано фінансові санкції, склали 11 протоколів про адміністративне правопорушення, у тому  числі 2 – за порушення бюджетного законодавства.

Матеріали ревізії передали до правоохоронних органів та про її результати поінформовано Олександрівську райдержадміністрацію.