25квітня2024

ГОЛОВНА ОСВІТА Еколог, рециклінг-технолог та ековожатий – професії майбутнього для юних кропивничан

ОСВІТА

Еколог, рециклінг-технолог та ековожатий – професії майбутнього для юних кропивничан

8213 41У найближчому майбутньому буде зростати престиж сільськогосподарських професій. 

З розвитком технологій з’являться і нові професії. Багато з них будуть об’єднувати звичайні навички та нові вміння, інші ж поки не мають аналогів і стануть справжнім відкриттям для аграрної галузі, кажуть фахівці відділу організації профорієнтації Кіровоградського обласного центру зайнятості. 

У майбутньому десятиріччі будуть дуже затребувані: агрономи-генетики, селекціонери, фахівці з генної інженерії, сільськогосподарські екологи, агрокібернетики, зоотехніки, агроінженери тощо.

Також одним із трендів на ринку праці буде попит на професіоналів у сфері екології. Зростання шкідливих викидів в атмосферу ставлять проблеми екології на одне з перших місць в майбутньому глобальному світі. В екологічному секторі головну роль гратимуть контроль за змінами навколишнього середовища, розвиток технологій переробки відходів в більшості галузей і планування проектів та програм з урахуванням технологій повного циклу. Професії майбутнього у екологічному секторі: еколог, екоаудитор, рециклінг-технолог, екопроповідник, парковий еколог, ековожатий.

У деяких регіонах є навчальні заклади, що готують фахівців за напрямами «екологія» та «агротехнології». Професії у даних сферах передбачають наявність знань із навчальних дисциплін: біології, екології, хімії, фізики, географії, економіки, іноземних мов, навички роботи з комп’ютером.