26квітня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА ОСВІТА У 31-ій кропивницькій школі бюджетним коштом відремонтували хореографічний клас, спортивний та актовий зали

ОСВІТА

У 31-ій кропивницькій школі бюджетним коштом відремонтували хореографічний клас, спортивний та актовий зали

3201 262

Кропивницький міський голова наголосив на власній жорсткій позиції щодо збору коштів із батьків школярів.

Андрій Райкович сьогодні, 20 липня, під час апаратної наради наголосив, що у школах Кропивницького такого ганебного явища бути не повинно, повідомили в пресслужбі міськради

"Ми з вами про збори коштів із батьків давно і серйозно поговорили. Всі знають мою позицію: торкнеться рука вчителя чи директора батьківських грошей, то ця ж рука нехай пише заяву на звільнення. Що це за полеміка в мережі інтернет, що батькам необхідно збирати якісь кошти, щоб відновити клас після ремонту в 31-й школі?", – підкреслив очільник міста.

Він зауважив, що у навчальному закладі проводять масштабні роботи за спільним проєктом міської ради і НЕФКО по санації і освітленню. Всі необхідні кошти виділено, і ніхто ні в кого нічого вимагати апріорі не може.

"Школа велика, буде добре, по-сучасному утеплена, якісно освітлена. Замінили всі вікна. Проєктують новий харчоблок. Там вже відремонтували спортзал, актовий зал, хореографічний клас. Там є низка добротних класних кімнат і поетапно ремонтуватимуть й інші локації",  –  зазначив Андрій Райкович.

Водночас міський голова доручив профільному заступнику проконтролювати підготовку шкіл до прийому першокласників: усі класні кімнати повинні бути відремонтовані і облаштовані відповідно до вимог нової української школи.