20квітня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА ОСВІТА До завершення карантину школярі Кропивницького харчуватимуться сухими сніданками

ОСВІТА

До завершення карантину школярі Кропивницького харчуватимуться сухими сніданками

20 09 02

Через карантин учні початкових класів шкіл Кропивницького отримуватимуть сухі сніданки. Вони складатимуться із кефіру та булочки.

У 40 школах міста в початкових класах навчаються 11 тисяч дітей. На сніданки для них виділили 8 мільйонів гривень. Це гроші з міського бюджету, розповіла начальниця міського управління освіти Лариса Костенко, інформує Суспільне.UA.

У 3-А класі Кропивницького колегіуму 32 дітей. Підготовка до сніданку в них починається з прибирання парти. Ховають підручники, зошити і ручки, протирають парту вологими серветками. Руки – дезінфікують.

Вчителі у захисних рукавичках і халаті. Кожна булочка запакована окремо. Кефір – з одноразового посуду.

«Перші класи снідають після першого уроку, другі – після другого, треті – після третього. Цей режим існував завжди, ми нічого в ньому не змінювали. Ми встигаємо поснідати за час перерви і провітрити кімнату», – говорить вчителька Наталія Зеленяк.

Діти кажуть – їм подобається, що не треба ходити в столову й назад.

У 3-Д класу умови інші. В цьому класі навчається 32 дітей. Клас розташований на другому поверсі колегіуму. На цьому ж поверсі знаходиться й їдальня, котру вони відвідують.

«Раніше ми мали теплі сніданки – кашку, салатик. Столи раніше стояли ближче, і діти грали у настільні ігри. Зараз ми розставили столи, але це нам не заважає відпочивати на перервах так само гарно. Дистанцію ми також тримаємо»,  – зазначає вчителька 3-Д класу Наталія Романова.

На питання, чи корисні сухі сніданки для дітей, медична сестра Кіровоградського колегіуму Анна Гержован відповіла наступне.

«Харчування у нас згідно меню, яке нам рекомендує управління освіти. На даний момент це сухі сніданки і гарячі обіди для дітей, які відвідують групу продовженого дня. Сподіваємось, що скоро карантин закінчиться і ми працюватимемо як раніше, а діти знов почнуть харчуватися повноцінними сніданками», – констатувала Анна Гержован.

У колегіумі навчається 1805 учнів. Як годувати усіх, ще доведеться вирішити, каже директорка Олена Максимова.

«Обідами харчуються усі Д-класи і молодша школа, тобто ті, хто відвідує групу продовженого дня. Сьогодні будемо моніторити, яка буде наповненість, тому що група подовженого дня повноцінно працює перший день», – зазначає вона..

Лариса Костенко говорить, що сухі сніданки у школі організували, щоб обмежити рух дітей у приміщенні.

«Перевагою є те, що вони індивідуально запаковані. А розмежувати дітей у їдальні, щоб уникнути зайвих контактів, дуже складно. Більш того, було вирішено виділяти один комплект посуду на кожен клас щодня. Щоб не мити один посуд кілька разів на день. Таким чином, діти у безпечніших умовах», – запевняє Костенко.

Сухими сніданками діти харчуватимуться до завершення карантину.

Більше –  у відео.

Читайте також:

Чому в школах Кропивницького скорочують тривалість занять

Освітян Кропивницького поінформували про правила поведінки педагогів та вихованців (ІНФОГРАФІКА)

Як на Кіровоградщині ремонтують один із найінноваційніших закладів освіти (ФОТО)

У Кропивницькому презентували сучасну цифрову навчальну лабораторію фізики, вартістю понад мільйон гривень