25квітня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА ОСВІТА Канікули, вибори, коронавірус: яких змін зазнає навчальний процес у Кропивницькому

ОСВІТА

Канікули, вибори, коронавірус: яких змін зазнає навчальний процес у Кропивницькому

Із 15 жовтня учні перших та других класів освітніх закладів Кропивницького можуть піти на дострокові канікули, а щодо старшокласників – для них організують дистанційне навчання.

13 1

Відповідне розпорядження управління освіти міської ради увійде в дію у випадку, якщо це рішення затвердять члени комісії ТЕБ та НС.

Про це повідомила сьогодні, 13 жовтня, керівниця освітян обласного центру Лариса Костенко.

«У місті вже не перший рік осінні канікули розпочинаються у середині жовтня і тривають два тижні. Цьогоріч це ще  співпало із виборчим процесом, адже у 55 освітніх закладах обласного центру розташовані дільниці. Також ми маємо враховувати і ситуацію щодо епідеміологічного стану в місті. Тому з 19 по 30 жовтня школярі відпочиватимуть, а щодо 15-16 – чекаємо на рішення комісії ТЕБ та НС. Але управління освіти пропонуватиме дострокові канікули для початкової школи та дистанційне навчання – для інших учнів», – зазначила посадовиця.

Лариса Костенко поінформувала, що з початку нового навчального року в 16 працівників освіти підтвердили діагноз коронавірус, серед яких – один летальний. Інфекцію виявили й у двох учнів.

«Тому я звертаюся до батьків: незручності є у всіх, але давайте спільними зусилля подолаємо все це, аби зупинити ланцюжок розповсюдження інфекції та вийти після канікул і навчатися тоді у звичайному режимі. Ці два дні до канікул у нас будуть для того, аби можна було ще раз перевірити налагодження зв’язку учнів з учителями. У разі якихось незручностей, прохання батькам повідомляти про це управління освіти. І саме на канікулах ми ще раз попрацюємо з учителями, аби вирішити всі проблеми», – зазначила начальниця управління освіти.

Читайте також: