04травня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА ОСВІТА У Кропивницькому батьки учнів прокоментували заборону, озвучену мером

ОСВІТА

У Кропивницькому батьки учнів прокоментували заборону, озвучену мером

630 360 1497035351 4595

У кропивницькому бюджеті зараз немає зайвих мільйонів, але це не підстава вимагати кошти з батьків, наголосив під час апаратки міський голова Андрій Райкович.

Принагідно він доручив управлінню освіти провести роз’яснювальну роботу з керівниками шкіл та дитячих садків щодо неприпустимості батьківських внесків.

Батьки почали коментувати заборону на освітянські "побори" у фейсбуці.

"Смішно. Директори данину не бирають. Збирають батьківські комітети. Вчителі і директори їм тільки оголошують, що потрібно класу/школі, і що як завжди грошей немає. Можна не здавати. І у твоєї дитини буде стара парта, за...ний туалет, не буде підручників, онлайнзанять тощо.. звісно, я розумію, що гроші виділяються. Але 1. як проконтролювати, куди насправді вони йдуть (так, намагалися), 2. їх недостатньо", – написала Олена Перкова.

Пані Наталя доводить, що завдяки внескам "нормальні умови потім намагаються робити батьківські комітети. І ніхто не враховує твоєї думки: хочеш чи не хочеш, більшість батьків вирішило, то й ти повинен здати. Опиратися намагаюся одиниці. На це й розраховано".

"Хай пан голова нагадає це приймальній комісії, яка школи і садки перед навчальним роком на предмет готовності до того ж таки навчального року прийматиме. І коли члени комісії побачать заклади з обшарпаними стінами, не пофарбованими підлогами і тому подібне, хай не кажуть, що заклад не готовий, заклад насправді готовий, то просто у бюджеті коштів немає, а з батьків збирати не можна", зазначилаОлена Санжара.

Управління освіти має забезпечити всім необхідним, і тоді не буде зборів грошей, вважає Валентина Пономаренко

Вони й не вимагають, а просять, рекомендують, розповідають, що це – для дітей, для їхнього комфорту, кращого навчання... Якщо батьки не хочуть "покращувати" умови, то потім директор насідає на класного керівника, за те що він "не вміє працювати з батьками". І так майже у кожній школі. Усі говорять: "Ми не вимагаємо, але й від спонсорської допомоги не відмовляємося", – написала Олена Чемойдан.