25квітня2024

ГОЛОВНА ОСВІТА Зарплата вчителів Кропивницького збільшиться в середньому на півтори тисячі гривень

ОСВІТА

Зарплата вчителів Кропивницького збільшиться в середньому на півтори тисячі гривень

Одинадцятого січня Кабінет міністрів України прийняв рішення про підвищення заробітної плати українських вчителів.

11 31

В абсолютних цифрах показник зарплат відтепер становитиме 6,5–8,5 тисяч гривень на місяць залежно від категорії.

«Вже з січня підвищиться заробітна плата українському вчителеві. Ви знаєте, що минулого, 2017 року, було прийнято рішення, де ми збільшили виплати на 50%. Цього року український вчитель отримає в середньому ще плюс 1,5 тисячі гривень», – наголосив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

Також прем'єр доручив відпрацювати питання збільшення зарплати вчителям, педагогам, тренерам, які працюють у позашкільний освіті (музичні школи, ДЮСШ тощо).

«На засіданні уряду прийнято дві постанови щодо врегулювання збільшення заробітних плат для вчителів. Зокрема, ми збільшили граничний розмір надбавки до 30%», – повідомила міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

За даними відомства, розміри максимальної надбавки педагогічним працівникам зростають від 20% до 30%. Також встановлено нижню межу такої надбавки – не менш як 5%.Не менше 20% надбавки мають отримувати: вчителі шкіл, в яких навчання в початкових класах здійснюється за стандартами Нової української школи та вчителі української мови і літератури шкіл із навчанням мовами національних меншин.

https://ua.112.ua