27квітня2024

ГОЛОВНА ОСВІТА Молодіжний ІТ-фестиваль Vesnasoft об’єднав близько 800 учасників

ОСВІТА

Молодіжний ІТ-фестиваль Vesnasoft об’єднав близько 800 учасників

33030766 233460183901194 5761576474419134464 n

У Кропивницькому пройшов традиційний молодіжний ІТ-фестиваль Vesnasoft, який зібрав близько 800 учасників з міста та області. 

Під час заходу гості змогли випробувати себе в різних сферах галузі ІТ, подивитися на винаходи містян та поборотися за цінні подарунки. 

Вп’яте організаторами цього молодіжного ІТ-фестивалю стала Школа програмування Ш++. 

Охочі змогли взяти участь у виставці новітніх технологій та пройти квести. Під час квестів учасники створювали власні мультфільми (стоп-моушн анімацію), вчилися керувати роботами, змагалися у гонках, розв’язували логічні задачки, писали власний код, змагалися з роботами з іншої реальності, піднімали в повітря предмет силою думки. 

Серед учасників хакатону розіграли wi-fi роутер, 3D-конструктор, рюкзак та ігрову приставку. 

Паралельно виставці проходив хакатон для школярів і студентів. Їхнім завданням було написати логіку для комп’ютерної гри. Після шести годин розробки вони презентували свої напрацювання глядачам фестивалю. 

Серед 12 команд перемогу здобула команда студентів ЦНТУ “Авалон” (деякі з них також навчаються у школі програмування Ш++). Переможці отримали у подарунок рюкзаки. 

Завершальною частиною фестивалю стала презентація власних проектів серед школярів та студентів у трьох номінаціях: програмування, цифровий арт і робототехніка. 

11 команд-учасників презентували власні ігри, дизайн приміщень, сайти, прототипи роботів. Усі переможці були нагороджені призами від партнерів Молодіжного ІТ-фестивалю Vesnasoft. 

У номінації "Програмування" переміг Олексій Качур, м. Новомиргород, гра "Dangerous world". Здобув електросамокат. 

У номінації "Цифровий арт" переміг Богдан Пархоменко, м. Кропивницький, проект "Run and Jump". Виграв графічний планшет. 

У номінації "Робототехніка" перемогли: Богдан Дунай, м. Кропивницький, проект "Захист люків від кражі", виграв міні-паяльну станцію.

Ігор Сєнєнький та Влад Міхальов, м. Кропивницький, проект "Майбутнє місто очима дитини", отримали набір інструментів і осцилограф. 

Також приз (3D-конструктор) від одного з партнерів отримала гра Романа Кузенного "RoBM".