20квітня2024

ГОЛОВНА ПОДІЇ Перші висновки: масштабна пожежа у Кропивницькому розпочалася з платформи вантажного автомобіля (ДОПОВНЕНО)

ПОДІЇ

Перші висновки: масштабна пожежа у Кропивницькому розпочалася з платформи вантажного автомобіля (ДОПОВНЕНО)

Епіцентром пожежі по вулиці Київській у Кропивницькому стала платформа вантажного автомобіля, обладнана цистерною для перевезення скрапленого газу. 

d8b6198555b7bec957cc521e14ff1f46

Про це повідомив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради Сергій Коваленко під час прес-конференції сьогодні, 28 березня.

За інформацією начальника управління, всі комунальні служби переведені в режим роботи в надзвичайних умовах. Зранку вони продовжують обстежувати стан будівель, електро- та газових мереж у районі пожежі. 

Станом на ранок електропостачання було повністю відновлене. Ковалівку і Балашівку ввімкнули ще вночі, до ранку лишалася відключеною лише лінія напругою 0.4 кВ, яка знаходиться безпосередньо біля місця аварії. Її оглянули близько 7-00 і теж включили, поінформували в прес-службі Обленерго. 

Начальник міськрайонного відділу ДСНС України в Кіровоградській області Валерій Жилін повідомив, що в ліквідації пожежі брали участь сили і засоби відповідно до розподілу виїзду екіпажів. Нині тривають слідчі дії і вивчають обставини виникнення пожежі.