26квітня2024

ГОЛОВНА ПОДІЇ Які питання зможуть розглянути на позачерговій сесії міськради Кропивницького

ПОДІЇ

Які питання зможуть розглянути на позачерговій сесії міськради Кропивницького

У міській раді Кропивницького опрацьовують можливість проведення, у разі необхідності, засідання міської ради у такому форматі.

06 5

Про це повідомив секретар міської ради Андрій Табалов під час апаратної наради міського голови.

«Відповідно до пункту 44 Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)», в період карантину пленарні засідання міської ради, засідання виконавчого комітету, постійних комісій міської ради можуть проводитись у режимі відео- або аудіоконференції», – відзначив очільник депутатського корпусу.

Також посадовець поінформував, що це питання вже вивчили з юридичної та технічної сторін і вже протестували місцеві обранці на практиці за допомогою онлайнплатформи ZOOM.

«Система дуже легка та зручна у користуванні. Проте вона має свої недоліки: програма не дає можливості ідентифікувати особу, яка бере участь у конференції, а в законі чітко прописано, що це обов’язкова умова для проведення дистанційних засідань. Тому питання проведення засідань онлайн ще вивчаємо», – пояснив Андрій Табалов.

Як зазначають в управлінні апарату міської ради, порядок проведення дистанційних засідань сесій, виконавчого комітету, постійних комісій міської ради визначається міським головою.

До порядку денного дистанційних засідань можуть включатися виключно питання невідкладного внесення змін до міського бюджету, інші питання щодо невідкладних робіт з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій або особливо тяжких надзвичайних ситуацій, спричинених спалахами, епідеміями та пандеміями, чи реалізації повноважень, пов’язаних з такими обставинами і процедурні питання.

http://www.kr-rada.gov.ua

Читайте також: