18квітня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА ПОДІЇ У ДБР розслідують обставини загибелі 24-річного спецпризначенця з Кіровоградщини

ПОДІЇ

У ДБР розслідують обставини загибелі 24-річного спецпризначенця з Кіровоградщини

4001 7

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Краматорську, розслідують обставини загибелі військовослужбовця-контрактника та поранення вісьмох військовослужбовців Збройних сил України, що сталося внаслідок порушення правил поводженні зі зброєю.

Як інформував ЗПУ, учора в зоні проведення ООС, при виконанні обов’язків служби загинув військовослужбовець 3-ого окремого полку спецпризначення імені князя Святослава Хороброго.

За попередньою інформацією слідства, 14 квітня близько 11 год. 40 хв. у ході проведення планових навчальних стрільб з 82-мм міномету, що проходили на одному з військових полігонів на території Донецької області, стався вибух міномету.

Під час вибуху 24-річний старший солдат роти спеціального призначення загону спеціальних операцій загинув. Вісім військовослужбовців, які знаходилися неподалік від міномету, отримали тілесні ушкодження різного ступеню.

Проводиться огляд місця події, допит учасників та очевидців події, а також слідчі експерименти. Готуються клопотання про призначення відповідних експертиз.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює військова прокуратура Донецького гарнізону військової прокуратури об'єднаних сил.