18квітня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА ПОДІЇ На Кіровоградщині затримали осіб, які незаконно переправляли за кордон чоловіків призовного віку

ПОДІЇ

На Кіровоградщині затримали осіб, які незаконно переправляли за кордон чоловіків призовного віку

285637962 315437414112662 6517362611604444237 n

Управлінням СБ України в Кіровоградській області затримано осіб, які організували протиправну схему з незаконного переправлення через державний кордон України до країн ЄС осіб, які підлягають призову.

У ході слідства встановлено, що голова однієі з місцевих благодійних волонтерських організацій та посередник на постійній основі з початку війни незаконно переправляли за кордон чоловіків призовного віку під виглядом волонтерів або на ПМП.

Так, за виїзд чоловіків під виглядом волонтерів ділки встановили оплату у 2,5 тис. доларів США, а за виїзд до країн ЄС на постійне місце проживання – вимагали по 5 тис. доларів США.

Встановлено, що за 3 місяці війни послугами зловмисників встигли скористатися більше 10 осіб. Крім очільника благодійного фонду та його посередника - підприємця з м. Києва у злочинній схемі були задіяні посадові особи Державної міграційної служби України.

Співробітники СБУ затримали двох ділків на «гарячому» під час одержання ними неправомірної вигоди у розмірі 10 000 доларів США від двох чоловіків призовного віку для їх виїзду до ЄС на постійне проживання.

Вказаним особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.369-2. Також найближчим часом планується повідомлення підозр за ч. 1 ст. 332 КК України та обрання запобіжного заходу.

Реалізація операції із затримання зловмисників проводилася УСБУ в Кіровоградській області спільно зі слідчими СУ ГУНП в Кіровоградській області, за процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури.

Читайте також: