24квітня2024

ГОЛОВНА ПОДІЇ За співпрацю з країною-агресоркою арештували майно підприємства на Кіровоградщині

ПОДІЇ

За співпрацю з країною-агресоркою арештували майно підприємства на Кіровоградщині

288416944 333116208996421 5700467683989234467 nЗа клопотаннями прокурорів Кіровоградської обласної прокуратури накладено арешт на корпоративні права та майно підприємства, що здійснює видобуток каоліну та постачає корисну копалину до країни агресора.

Йдеться про корпоративні права та об’єкти нерухомості вартістю понад 30 млн грн, які перебувають у власності підприємств РФ, поінформували в пресслужбі обласної прокуратури.

"Кінцевим бенефіціаром цього товариства є російський підприємець-міліардер. Підприємство постійно перебувало у фінансово-господарських взаємовідносинах з РФ, про що свідчать укладені контракти про поставку продукції та сировини. Аналізом вказаних контрактів встановлено, що товариство, яке здійснює видобуток каоліну, здійснювало його реалізацію до країни агресора за ціною втричі(!!!) нижчою ніж до інших  країн. Окрім того, встановлено, що підприємство неодноразово здійснювало реалізацію та відвантаження готової продукції до одного з самарських підприємств російської федерації, яке у свою чергу надає допомогу самопроголошеній владі територій Донецької та Луганської областей", – зазначили в прокуратурі.

Задля збереження майна для його подальшої конфіскації слідчий суддя задовольнив клопотання прокурорів про накладення арешту на корпоративні права та комплекс будівель.

Досудове розслідування кримінального провадження за фактом привласнення бюджетних коштів  у особливо великих розмірах  (ч.5 ст.191 КК України) здійснюється слідчими СУ ГУНП в Кіровоградській області, оперативний супровід – управління стратегічних розслідувань у Кіровоградській області Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України.